Philips HR1655: robot sau mixer?

Philips HR1655: robot sau mixer?

Pentru inceput, sa va fie clar: mixerul de fata nu e un simplu mixer, ci e un robot in toata frumuseatea. Bine,  un mini robot dar tot robot e. Stau si ma intreb de ce nu-i spune robot, insa asta nu tine de mine. Eu am sa-i spun tousi robot.         Dupa ce am primit coletul m-am napustit asupra cutiei sa vad oare ce-o fi inauntru. Si mare mi-a fost mirarea cand, la deschiderea cutiei am dat peste o plansa cu instructiuni exacte in imagini de folosire, plansa care se putea rupe de pe cutie. Asa ca are un mare plus din partea mea, urasc manualele de folosire in 15 limbi si care contin informatii inutile despre cum sa nu-ti pui pisica in cuptorul cu microunde.         Am trecut la despachetat si am vazut cu ce accesorii vine robotul: un mixer de mana din metal durabil cu o putere de 750W si 20 de trepte de viteza, un tocator XXL cu 2 tipuri de lame (de tocare si amestecare), un accesoriu pentru puree, un tel, un accesoriu pentru spuma de lapte. Eu v-am spun ca e robot!  
Si am inceput testarea. Pentru a testa telul mi-am zis sa realizez un Cheese Souffle, mai exact reteta Juliei Child de Cheese Souffle. Ingrediente: 1 lingura unt + unt pentru uns formele 1 si ½ lingura faina ½ cana lapte 3 oua intregi si 1 albus ½ cana branza razuita Sare, piper Nuscoara Incepem prin a incalzi laptele intr-o craticioara mica. In alta craticioara topim untul, adaugam faina si le calim putin, apoi adaugam tot laptele cald si amestecam puternic cu un tel pentru omogenizare. Lasam 2 minute pe foc amestecand, apoi il luam de-o parte si adaugam galbenusurile. Punem sare, piper si nucsoara. Folosind telul am batut albusurile care sunt la temperatura camerei. S-au facut spuma cat ai zice peste. Telul este extraordinar de usor de folosit si desi am batut o cantitate mare de albusuri, a facut fata cu brio.   Apoi incorporam amestecul de faina si galbenusuri cu cel de albusuri, adaugand si branza razuita. Punem amestecul rezultat in 2 ramekins unse cu unt si le dam la cuptor la 200 C timp de 20 de minute. In ultimele 5 minute adaugam si branza razuita deasupra. Pentru a testa accesoriul pentru puree, am facut vesnicul meu puree de morcovi. Il fac destul de des, familia mea il iubeste si de obicei ma chinui sa-I zdrobesc cu zdrobitorul de cartofi: curg toate apele pe mine si mi se aburesc ochelarii in timpul procedurii, asa ca ajung sa-i dau jos si sa continui pe orbecaite. Ei bine, de data asta n-a fost asa: dupa ce s-au fiert morcovii i-am pasat in 2 minute si fara effort cu accesoriul pentru puree. Puree de morcovi Ingrediente: 500 g morcovi 1 cub de unt Chimen macinat Sare, piper Cimbru Patrunjel frunze 1 portocala 3-4 catei de usturoi Curatam si tocam morcovii, ii punem la fiert alaturi de usturoi, portocala taiata in 2, sare, cimbru si patrunjel (le legam, le vom scoate la final). Dupa ce s-au fiert scoatem frunzele si portocala si le aruncam. Mai adaugam un cub de unt, sare, piper, chimen macinat si le pasam.
  A iesit o minunatie de puree, desi morcovii sunt mai tari decat cartofii pentru care e destinat accesoriul Philips. A facut fata cu brio.         Pentru a testa accesoriul pentru spuma de lapte, m-am rasfatat cu un latte. Pentru ca merit. Am incalzit 250 ml lapte cu esenta de vanile si o lingura mare de miere pana a fiert, apoi am introdus accesoriul pentru spuma si l-am pornit. Sincer, nu ma asteptam sa faca spuma ca in reclamele la cafea, dar aveti dovada mai jos. Apoi am turnat in fir subtire cam 70 ml cafea fierbinte pentru ca ea sa ramana la suprafata laptelui.       Am testat apoi blenderul vertical si tocatorul XXL cu lama pentru amestecare. Si da, iarasi am facut hummus, e o obsesie de-a mea si nu ma pot opri din mancat. Hummus Ingrediente: 400g naut fiert 3 catei de usturoi 3 linguri susan Ulei de masline Sucul de la o lamaie Sare, piper, chimen macinat Paprika iute Pentru pasta de tahini prajim putin semintele de susan intr-o tigaie fara ulei. Apoi le punem intr-un recipient cu 1 lingura de ulei de masline si putina sare si mixam. Aici mi-a fost de folos blenderul vertical Philips: a maruntit absolut toate semintele de susan iar pasta mea de tahini a iesit frumoasa si lucioasa. Si pe deasupra e si incredibil de silentios!   In tocator punem lama pentru amestecare, nautul fiert, usturoiul, condimentele, sucul de lamaie si toata pasta de tahini. Punem capacul si mixam. Aici recunosc ca a trebuit sa le mixez in 2 ture diferite pentru ca de obicei fac destul de mult hummus, iar tocatorul are o capacitate de 500 ml. Nu ma intelegeti gresit, e incapator si nu mi-as fi dorit un robot mare pentru ca n-as avea unde sa-l depozitez, bucataria mea fiind micuta. Asa ca si-a facut treaba bine, insa a trebuit sa-l mixez in 2 parti. Ce sa-i faci daca mancam mult hummus la televizor :). Si pentru ca la noi orice masa se termina cu ceva dulce sau cu o intrebare “Da ceva dulce n-avem?!?”, mi-am zis ca ar merge o inghetata de banane super rapida. Asa am reusit sa testez si lama pentru tocare in forma de s zimtata. Ambele lame sunt foarte ascutite, din titan si au capacele de protectie. Perfect pentru cei clumsy ca mine care se taie destul de usor. Inghetata de banane 3 banane 100 ml frisca lichida Esenta de vanilie 3 linguri de nuci 1 lingura zahar pudra, miere sau indulcitor Am pus bananele la inghetat peste noapte. Daca aveti loc in congelator, le puteti curata, taia cuburi si pune la inghetat pe o tava. Eu personal n-am asa ca le-am pus cu tot cu coaja si am curatat apoi cu cutitul coaja. Scoatem bananele din congelator si le lasam 10 minute pe blatul din bucatarie. Intre timp tocam nuca cu tocatorul si lama s fina, nuca va fi pentru decor. O toaca de minune. Apoi curatam bananele si le taiem cuburi, le adaugam peste lama zimtata din titan in tocator (care e special pentru a sparge gheata), adaugam si frisca lichida si esenta de vanilie, mierea, punem capacul si pulsam. Vedeti si voi ce fina si cremoasa inghetata am realizat.
Am pus-o pe un platou care statuse in frigider 30 de minute si am presarat-o cu nuca maruntita. In concluzie, mixerul vertical Philips a fost extrem de util pentru mine, se curata si foloseste usor, este puternic si stabil si il voi folosi cu drag mult timp de-acum in colo. Mai mult, ocupa atat de putin spatiu incat incape intr-un sertar!
Articol scris de Iulike - partytude.ro  

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia