Mixerul de mana Philips HR1655

Mixerul de mana Philips HR1655

Insa mixerul de mana Philips HR1655, de fapt, poate fi considerat, fara doar si poate un adevarat robot de bucatarie! Andreea's Chinesefood blog, juratul nostru din campania organizata cu Philips a testat produsele si ne spune parerea ei despre ele.
Asta pentru ca avem de a face cu un motor puternic de 750 W si 20 de setari de viteza pe care putem atasa cateva capete ustensile in functie de felul de mancare pe care dorim sa-l pregatim. Design-ul este unul foarte inteligent conceput, astfel incat sa nu ocupe mult spatiu in bucatarie, sa fie practic si la indemana. Atunci cand dorim sa facem spre exemplu o supa crema, nu este nevoie sa scoatem pe blatul de lucru o masinarie grea si spatioasa pe care sa o folosim un minut, dupa care sa treabuiasca sa spalam nenumarate componente ale masinariei. Pentru supa noastra crema nu este nevoie decat de motorul mixerului si capul de blender. Pentru frisca, spre exemplu, inlocuim capul blenderului cu telul para. Pentru un piure fin, inlocuim dispozitivul in forma de sita special pentru piure, folosind acelasi motor. De asemenea, mixerul are in componenta si un tocator XXL in care putem toca si amesteca cantitati mari de legume, fructe, fructe oleaginoase...etc.     Pentru ca acest tocator are mai multe intrebuintari, m-am decis sa il testez pentru mai multe tipuri de preparate. Pentru inceput, l-am testat pe o reteta de Falafel
Pe cat de simplu, pe atat de bun, delicios si sanatos! Avem nevoie de: 250 g naut 3 catei usturoi 1/2 legatura menta proaspata 1/2 legatura coriandru proaspat 2 fire ceapa verde 1 lingurita chimion 1/2 lingurita sare 3 lingurite faina 1/3 lingurita bicarbonat 2 lingurite suc de lamaie piper proaspat macinat
Puneti la inmuiat nautul de cu seara, lasandu-l in apa rece pentru 10-12 ore. Scurgeti nautul de apa, clatiti-l bine de 2 ori, dupa care il scurgeti din nou. In tocatorul blender cu lama S puneti nautul si macinati-l pana obtineti consistenta unui cus-cus uscat. Peste el, adaugati  restul ingredientelor.   (specific aici ca am incercat ambele variante: 1.nautul simplu macinat, dupa care restul ingredientelor peste el si 2. nautul amestecat cu toate ingredientele si apoi macinat. Prima varianta a fost cea mai buna, consistenta a fost perfecta. Pozele sunt din incercarea numarul 2. :) ) Din pasta obtinuta formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins sau le punem pe hartie de copt si le coacem in cuptor.
  Servim cu pofta! :) Nucile si celelalte oleaginoase se toaca perfect in tocatorul blender cu lama S. Cu aceasta ocazie am pregatit  Biscuiti vegani cu nuci Ne trebuiesc: 100 g miez nuca 120 g faina integrala de grau 60 g amestec tarate in cantitati variabile (tarate ovaz, tarate psiyllium, tarate grau) 75 ml ulei de cocos 3 linguri apa rece 4 linguri zahar brun 1 lingurita scortisoara 4 praf sare 1/3 lingurita bicarbonat (in functie de tipul de tarate pe care il folositi, cantitatea de apa poate varia, mai multa sau mai putina cu 1-2 linguri apa rece). Incingem cuptorul la 180 grade Celsius. Macinam nucile, dupa care peste ele adaugam restul ingredientelor.  
Trebuie sa obtinem o compozitie usor sfaramicioasa care nu se lipeste de maini. Amestecul obtinut il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1 ora. Scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa de lucru infainata. Cu ajutorul sucitorului intindem o foaie subtire de 1/2 cm, taiem forme de biscuiti. Punem biscuitii pe o tava acoperita cu hartie de copt si ii intepam din loc in loc cu o furculita.  
Dam biscuiti la cuptor pentru 12-15 minute, dupa care ii scoatem pe un gratar de bucatarie sa se raceasca complet. Deliciosi!! Sunt atat de multe preparate rapide si gustoase care se pot pregati cu tocatorul asta! Dar pentru ca vin caldurile astea rele, m-am hotarat sa pregatesc o inghetata ultra mega rapida si delicioasa in numai 1 minut! Inghetata aceasta se poate prepara cu orice fructe doriti voi, numai sa fie inghetate, ci nu proaspete, sau dezghetate! Inghetata ultrarapida de zmeura Ne trebuiesc: 200 g zmeura congelata 2 linguri zahar pudra sau sirop artar 150 g iaurt grecesc (10% grasime) 1 lingurita zahar vanilat 3 picaturi esenta rom (optional)
In tocatorul blender puneti zmeura (sau orice fruct doriti), inghetate de la congelator sa fie!! Turnati iaurtul si cele 2 tipuri de zahar precum si romul (daca folositi), puneti capacul tocatorului si porniti mixerul, lasati sa mixeze cam 30 de secunde.  
se va forma o inghetata de o cremozitate incredibila, pe care o puteti manca pe loc, fara sa mai fie nevoie sa o puneti la congelator! Iar culoarea este cea naturala de la fructe...Ce-ti poti dori mai mult? Daca doriti, puteti sa o mixati mai putin, pentru a lasa o tenta marmorata de iaurt in ea, sau turnati pe deasupra miere, sirop de zmeura, orice altceva doriti! Este probabil cea mai cremoasa, mai delicioasa si mai sanatoasa inghetata!   Blenderul vertical, ca accesoriu al mixerului vertical este cel mai cunoscut. Cu el se pot pasa diferite piureuri de legume, fructe sau chiar se pot amesteca smoothie-uri de fructe. Eu m-am decis sa pregatesc o: Supa crema de cartofi dulci cu cocos   Ingrediente: 1 cartof dulce mare 250 ml lapte cocos 1/2 ceapa alba 2 catei usturoi 1 varf cutit fulgi chilli 1 lingurita pudra curry 1/2 lingurita boabe coriandru 1 lingurita pudra curcuma 2 linguite ulei de masline 1 lingurita zahar sare de mare piper proaspat macinat   Taiati cartoful in jumatate si dati-l la cuptor pentru 25 de minute pana se inmoaie. Cu ajutorul unei linguri, scobiti pulpa de cartof si puneti-o intr-un castron. Tocati ceapa si usturoiul, incingeti uleiul de masline intr-o tigaie. Caliti ceapa si usturoiul pret de cateva secunde. Adaugati condimentele toate si mai caliti pret de cateva secunde pana capata un miros aromat placut.   Adaugati cartoful copt, dupa care laptele de cocos. Amestecati totul pana se imbina toate..
Transferati compozitia intr-un vas inalt si mixati cu ajutorul blenderului. Potriviti de gust. Reincalziti supa daca este nevoie. Serviti supa crema cu susan negru prajit si coriandru proaspat. Dupa gust, mai puteti adauga lapte de cocos atunci cand serviti. Accesoriul pentru cartofi piure este unul dintre cele mai ingenioase accesorii. Cu ajutorul lui puteti obtine un piure fin si delicat cum nu ati mai mancat niciodata. Este format dintr-o sita speciala prevazuta cu un "cutit" dintr-un material special care se ataseaza la sita. Cu ajutorul acestui accesoriu am pregatit: Cartofi Duchesse Cheia succesului pentru a obtine cartofi Duchesse perfecti este piureul de cartofi, care trebuie sa fie extrem de fin. Iar cu acest accesoriu, chiar am reusit!   Ingrediente: 500 g cartofi 75 g unt 82% grasime 2 galbenusuri 1/2 lingurita sare nucsoara macinata piper macinat Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Curatati de coaja cartofii si taiati-i cubulete. Fierbeti cartofii in apa cu sare, aproximativ 20 de minute, ca si cand ati pregati piure. Scurgeti cartofii de apa si pasati-i cu ajutorul accesoriului pentru piure. Lasati sa se raceasca usor.   Adaugati untul si amestecati, dupa care galbenusurile si condimentele. Turnati compozitia intr-un sac a poche si formati rozete de cartofi, ca si cand ati face bezele. Dati cartofii la cuptor pentru 10 minute pana se rumenesc frumos deasupra si capata o culoare usor aramie. Serviti ca garnitura la fripturi sau la salata.     Accesoriul pentru lapte spuma este intr-adevar spectaculos! Daca va place cafeaua cu lapte si va incanta acel guleras de spuma minunat pe care il gasiti in ceasca atunci cand mergeti la cafenea, aflati ca puteti face spuma de lapte la voi acasa in cateva secunde!     Pentru ca sa obtineti o spuma de lapte groasa si catifelata, trebuie neaparat sa folositi lapte gras 3,5% grasime! Puneti intr-o craticioara 100 ml lapte gras si aduceti-l la punctul de fierbere.  Turnati laptele fierbinte intr-un vas inalt. Cu ajutorul mixerului, mixati laptele pana obtineti spuma de lapte. Turnati peste cafeaua voastra preferata!   Si nu se putea numi mixer vertical, fara sa aiba ca accesoriu telul in forma de para! Desi pare mic, va asigur ca acest mixer mixeaza smantana lichida, transformand-o intr-o frisca pufoasa si cremoasa.
Eu am pregatit: Verina cu ciocolata si coacaze Ingrediente: 100 g biscuiti cu ciocolata 75 ml smantana lichida 100 g mascarpone 2 linguri zahar pudra 2 lingurita zahar vanilat 120 g coacaze rosii pentru decor: fulgi ciocolata fistic tocat
  In tocator maruntiti biscuitii cu ciocolata pana obtineti o pudra fina. Intr-un bol mixati mascarpone cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtineti o crema pufoasa. Intr-un alt bol mixati smantana lichida. Turnati frisca peste crema de mascarpone si amestecati usor. Intr-un pahar inalt puneti 1/3 din cantitatea de biscuiti, peste care puneti 1/3 din crema.     presarati uniform coacazele, continuati cu restul de straturi. Pe deasupra garnisiti cu fulgi de ciocolata, fistic tocat si o crenguta cu coacaze. Deliciu rapid la pahar! :)
In concluzie, mixerul vertical Philips este practic, rapid, usor de folosit, nu ocupa mult spatiu in bucatarie, se curata foarte repede.
 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia