Vinurile spumante se servesc la masa la temperatura de 10-120C, pentru a reliefa mai bine aroma originala a ei . La aceasta temperatura dioxidul de carbon se degaja si se elibereaza lent dupa deschiderea sticlei si turnarea in pocal, fapt ce contribuie la perceperea mai buna a gustului.
Istoria sampaniei dateaza de acum 300 de ani. Dom Perignon, un calugar benedictin care se ocupa de cramele dintr-o manastire situata in regiunea istorica Champagne din Franta, a perfectionat tehnica realizarii acestei bauturi. De unde si afirmatia potrivit careia sampania Dom Perignon ar fi echivalentul caviarului intre bauturi.
Sampania, oferita rece, se va savura in pahare foarte elegante, speciale. Sampania servita pentru toast sau la inceputul unui eveniment, pentru a puncta festivitatea acestuia, va fi oferita in cupe cu picior inalt, cupa larga, semisferica sau conica, acestea umplandu-se pe trei sferturi.
Sampania de marca dulce, semidulce, vinurile spumante rosu si tamaios se servesc la desert impreuna cu struguri, fructe, migdale, fistic, ciocolata, inghetata, inaintea servirii cafelei.
Sampania de marca bruit, seaca si demiseaca, se serveste inainte de masa in calitate de aperitiv impreuna cu bucatele recomandate pentru vinurile albe seci.
Daca la desert se servesc sampanie si alte vinuri spumante, mai intai se serveste sampania, apoi vinul rosu spumant si, la urma, vinul rosu tamaios, in pocale diferite.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii