Pentru multi dintre noi, micul dejun, pranzul sau cina sunt niste etape fugitive ale unor zile agitate in care abia gasim timp sa rezolvam toate problemele. Cu toate acestea, servitul mesei nu trebuie neglijat - mai ales cand primim musafiri sau suntem in vizita, exista cateva aspecte pe care nu trebuie sa le uitam.
1. Cand e vorba de eticheta, foloseste-ti intuitia: nu este necesar ca barbatii sa devina replici ale epocii Victoriene si sa se ridice de fiecare data cand o femeie paraseste masa sau se intoarce la masa. Trebuie doar sa fii politicos. Daca esti invitat la cineva acasa, nu te aseza pana nu se aseaza gazda.
2. Cand nu stii ce sa faci, asteapta sa vezi ce face gazda. Si nu te grabi sa faci ceva de care nu esti sigur, pana nu vezi gazda facand acest lucru- din moment ce esti musafir, ar trebui sa te comporti ca atare. Daca esti in dilema, tine minte ca paharele tale sunt in partea dreapta a farfuriei si painea in partea stanga.
3. Foloseste ‘ustensilele’ incepand cu cele din exterior; daca ai noroc si cinezi la un restaurant cu pretentii, ospatarii vor fi cei care vor indeparta tacamurile pe masura ce le-ai folosit.
4. Odata ce ai folosit un tacam, acesta NU trebuie sa mai atinga fata de masa. Poti sa le sprijini de farfurie sau sa le asezi pe un servet special.
5. Lingura cu supa nu se introduce toata in gura; ea trebuie sa fie umpluta la aproximativ 75% din ‘capacitate’ si nu trebuie sa atinga marginile farfuriei, cu zgomot.
Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii