Manierele culinare ale japonezilor

  Statul la masa   Multi japonezi traditionalisti prefera sa manance la mese foarte joase, aproape lipite de podea. In acest caz, scaunele sunt inlocuite de perne, iar cel mai indicat este sa stai in genunchi – in acest fel iti vei exprima politerea fata de gazde.   Formulele de adresare   Inainte de a incepe sa mananci, este politicos sa spui ,,itadakimasu,, – care se traduce prin ,, primesc cu recunostinta aceasta mancare! ,,. La sfarsitul mesei este indicat sa spui "gochisosama (deshita)" – adica ,,multumesc pentru masa!,,   Portiile individuale si portiile comune   De multe ori, japonezii prefera sa aseze pe masa vase din care sa se serveasca toata lumea, in loc sa aduca portii pentru fiecare invitat. Cand te servesti dintr-o farfurie, iti recomandam sa iei mancarea ajutandu-te de niste betigase nefolosite sau puse pe masa in acest scop. Este total nepoliticos sa folosesti betigasele cu care deja ai mancat pentru a-ti umple farfuria.   Reguli generale   Nu iti sufla nasul in public, cu atat mai putin atunci cand esti la masa. Japonezii il considera un gest de impolitete. Mananca tot ceea ce ai in farfurie, mai ales daca ai fost servit cu o portie de orez. Dupa ce mananci, incearca sa asezi toate vasele in pozitia initiala, de la inceputul mesei. Aceasta regula se aplica si in ceea ce priveste betisoarele cu care ai mancat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia