Atunci cand iei masa la un restaurant japonez sau esti invitat la masa de catre persoane de origine japoneza ai grija sa tii paharul cu ambele maini cand iti toarna cineva in pahar. Este politicos sa le torni si lor. Nu se lasa niciodata betigasele infipte in orez, acestea le vor aminti de betigasele de tamaie infipte in cenusa si folosite la funeralii. Nu se transfera mancarea de la un betigas la altul. La inmormantarile japoneze se procedeaza in acest fel cu oasele persoanei incinerate. In timpul unei mese, se foloseste o singura pereche de betigase, care se vor pune paralel cu farfuria cand nu sunt folosite.
Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii