Maniere in stil japonez

Bucataria japoneza incearca sa puna in evidenta aroma si textura naturala a mancarii- multe mancaruri sunt servite aproape crude, iar condimentele sunt menite sa intensifice gustul deja existent. Japonezii nu prea folosesc condimente puternice sau sosuri greoaie; in acest sens, numai mancarurile cele mai proaaspete si de calitatea cea mai buna vor fi servite.

In ceea ce priveste manierele la masa, japonezii sunt pe atat de atenti cu acestea, pe cat sunt cu forma de prezentare a mancarii. Echilibrul si precizia, rafinamentul si profunzimea gesturilor- toate aceste ingrediente sunt nelipsite pentru ei.

Exista o serie de principii generale care te vor face sa te simti in largul tau atunci cand servesti masa la un restaurant japonez. In primul rand, unele restaurante ofera oaspetilor un "o-shibori", adica un servet. Acesta este folosit la stergerea mainilor inainte de a lua masa insa barbatii il pot folosi si pentru stersul fetei. Femeile, in schimb, isi vor sterge mainile si il vor impaturi la loc.

Este recomandat sa nu mananci dintr-un vas comun; orice bucatica luata dintr-un vas comun trebuie asezata intai pe farfuria ta si abia apoi consumata. De asemenea, nu uita sa folosesti un capat al betigaselor pentru mancat si celalalt pentru a lua bucatele din vasul comun.

Japonezii alterneaza mancarile in timpul unei mese. Consuma putin peste, apoi niste legume, pe urma orez, si nu incep un sortiment nou numai cand l-au terminat pe precedentul.

Ca o atentionare, este bine de stiut ca nu este deloc politicos sa iti sufli nasul in timpul mesei. Pentru japonezi, acest lucru tine de igiena personala, asa ca ar fi de preferat sa te scuzi si sa te retragi pana la toaleta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia