Bucataria japoneza incearca sa puna in evidenta aroma si textura naturala a mancarii- multe mancaruri sunt servite aproape crude, iar condimentele sunt menite sa intensifice gustul deja existent. Japonezii nu prea folosesc condimente puternice sau sosuri greoaie; in acest sens, numai mancarurile cele mai proaaspete si de calitatea cea mai buna vor fi servite.
In ceea ce priveste manierele la masa, japonezii sunt pe atat de atenti cu acestea, pe cat sunt cu forma de prezentare a mancarii. Echilibrul si precizia, rafinamentul si profunzimea gesturilor- toate aceste ingrediente sunt nelipsite pentru ei.
Exista o serie de principii generale care te vor face sa te simti in largul tau atunci cand servesti masa la un restaurant japonez. In primul rand, unele restaurante ofera oaspetilor un "o-shibori", adica un servet. Acesta este folosit la stergerea mainilor inainte de a lua masa insa barbatii il pot folosi si pentru stersul fetei. Femeile, in schimb, isi vor sterge mainile si il vor impaturi la loc.
Este recomandat sa nu mananci dintr-un vas comun; orice bucatica luata dintr-un vas comun trebuie asezata intai pe farfuria ta si abia apoi consumata. De asemenea, nu uita sa folosesti un capat al betigaselor pentru mancat si celalalt pentru a lua bucatele din vasul comun.
Japonezii alterneaza mancarile in timpul unei mese. Consuma putin peste, apoi niste legume, pe urma orez, si nu incep un sortiment nou numai cand l-au terminat pe precedentul.
Ca o atentionare, este bine de stiut ca nu este deloc politicos sa iti sufli nasul in timpul mesei. Pentru japonezi, acest lucru tine de igiena personala, asa ca ar fi de preferat sa te scuzi si sa te retragi pana la toaleta.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii