Cum se servesc bauturile si mancarurile

Cum se servesc bauturile si mancarurile

La o masa festiva, se servesc intai femeile. Daca femeile sunt de varste diferite, vor fi servite mai intai femeile cele mai in varsta si apoi cele tinere. Dupa servirea tuturor femeilor se servesc barbatii.   In general toate preparatele se servesc la masa pe partea stanga a oaspetilor. Fac exceptie cestile de ceai sau cafea, torturile si inghetata care se servesc prin partea dreapta a celor ce stau la masa. De asemenea bauturile, apa minerala se servesc prin dreapta. Vesela intrebuintata se debaraseaza prin dreapta oaspetilor. La gustari se pot servi ca bauturi aperitiv: tuica, vodca, whisky,vermut etc. La preparatele din legume, peste si din legume cu carne se servesc vinuri albe sau bere. La fripturi si preparate din carne de vanat se servesc vinuri rosii. La deserturi se poate servi sampanie Dupa servirea deserturilor si la cafea se pot servi coniacuri si lichioruri. Bauturile nu se servesc toate la aceeasi temperatura, asa de exemplu bauturile aperitiv se servesc racite la temperaturi intre +6 si +8 grade Celsius. Vinurile albe se aduc la masa racite la temperatura de +8pana la + 10 grade. Berea se serveste la temperatura intre +13 si +14 grade. Vinurile rosii nu se racesc si se servesc la temperatura camerei. Sampania se raceste si se serveste la temperatura de +1pana la +2 grade Celsius. La servirea oaspetilor trebuie sa fie respectate aceste reguli. Numai asa puteti deveni gazda perfecta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa