Cum sa aranjezi masa de Paste

Cum sa aranjezi masa de Paste

Cum sa aranjez masa de Paste? Gospodinele au o misiune dificila in Saptamana Mare, cand desi este
post, ele trebuie sa pregateasca bucate alese, ca stufat de miel, fripturi, oua rosii, sarmale, cozonac si pasca. Fiecare se descurca cum poate, iar daca nu stii sa gatesti, exista si varianta angajarii unei firme de catering, care sa-ti adica acasa mancarea gata preparata. Insa masa de Paste va trebui sa o aranjezi singura!     Aranjarea mesei festive Iata cateva sfaturi despre aranjarea acesteia!

- daca de Craciun, o masa festiva trebuie sa degaje opulenta, de Paste totul trebuie sa fie mai simplu, colorat si inflorit. Venirea primaverii trebuie sa aiba loc si... pe masa ta. Impodobeste-o cu flori proaspete, cosulete cu iarba si oua rosii, lumanari si cadouri micute pentru toata lumea.

- alege o fata de masa intr-o culoare calda, un galben sau un verde pal si pune la mijlocul mesei o vaza transparenta cu lalele colorate

- pe masa poti aseza nu doar oua rosii, ci si oua sau iepurasi din ciocolata, mai ales daca ai copii

- daca pregatesti o masa "oficiala", cu multi invitati de seama, regulile sunt cele pentru o cina festiva, cu mici "amanunte" care sa sublinieze venirea primaverii si Invierea Domnului   Idei pentru aranjarea mesei festive:   10 lucruri pe care NU trebuie sa le faci la o masa!

Bunele maniere la masa - mici trucuri cu efecte mari!

Cum aranjam masa, situatii speciala la masa

Cum se aranjeaza masa

- daca esti in familie, poti opta si pentru o fata de masa alba, dar cu broderii florale pe margini, efectul fiind desavarsti. Asorteaza florile cu aceste broderii!

- pentru ca masa de Paste este una foarte colorata, iar preparatele sunt printre cele mai apetisante, apeleaza la un serviciu de farfurii simplu, deschis la culoare, chiar alb, pentru a pune in evidenta bunatatile

- nu pune pe masa prea multe pahare sau tacamuri, daca nu esti la o cina protocolara. Un pahar de tuica, unul de apa si unul de vin sunt suficiente, iar daca se bea sampanie - paharele pot fi aduse in momentul cand se deschide sticla, adica la desert

- servetelele sunt pata de culoare la aceasta masa. Alege un material simplu, panza de exemplu, si colorat. Le poti impaturi pe farfurie si decora cu simboluri specifice Pastelui, iepurasi sau oua.

- elementul decorativ principal ar trebui sa fie cosul cu oua, pe care il poti alege din lemn si il decoresi cu iarba verde (naturala sau confectionata din hartie). Ouale se aseaza doar pe fundul cosului, nu suprapuse.

- un alt truc este sa asezi pe masa, in pahare transparente de sticla, ceapa si usturoi verde, cu partea alba in jos. Taie-le frumos cozile, incat sa fie la acelasi nivei si vor da un aspect placut si primavaratec mesei

- florile pe care le vei aseza pe masa nu trebuie sa fie foarte inalte, pentru ca mesenii sa se poata vedea intre ei, si nu aglomera masa inutil

- inainte de a pleca la slujba de Inviere aranjeaza masa frumos, iar cand va veti intoarce veti gasi totul pregatit si o atmosfera de sarbatoare

- in prima zi de Paste, la micul dejun, nu trebuie sa lipseasca ouale rosii si pasca, simbolurile Pastelui, la romani.   Articole recomandate: Un mic amanunt pentru masa de Paste - tacamurile Masa de Paste - o mica gradina cu flori Traditii de Paste in lume Traditii de Paste in lume (Italia, Olanda, Franta, Suedia, Mexic, Germania, Grecia) Traditia mielului de Paste Cum aranjam masa, situatii speciale la masa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia