Cina intr-un restaurant indian – reguli nescrise

Trasatura specifica a mancarii indiene o reprezinta folosirea a numeroase si exotice condimente, pe care Europa s-a luptat sa le aiba inca de pe vremea fenicienilor. Bucataria indiana este una dintre cele mai complexe din lume, fiind totodata printre cele mai bogate in condimente speciale, caracteristice prin parfumul si savoarea lor. Avand in vedere faptul ca majoritatea indienilor sunt hindusi sau musulmani, primul lucru pe care o sa il observati in meniurile din restaurante este lipsa carnii de vita si de porc. In religia hindusa vaca este animal sacru, iar carnea de vita nu se regaseste in meniul indienilor. De asemenea, in religia musulmana porcul este considerat un animal murdar drept urmare nu poate fi consumat. Daca nu regasiti preparate din carne de vita sau porc in meniu, e bine nici sa nu aduceti vorba de astfel de bucate, altfel riscati sa suparati bucatarul sef. Aveti la dispozitie insa, o varietate de preparate din carne de oaie sau de pui. Exista foarte multe restaurante indiene care servesc doar mancaruri vegetariene, aceste restaurante au la intrare un semn specific, fapt care le face usor de recunoscut. Astfel daca doriti preparate care au la baza si carne trebuie sa fiti atenti la acest semn. Daca ati ales pentru un preparat care nu se sfarama usor, atunci puteti sa mancati cu mana.
Spre exemplu „naan” - e o combinatie intre paine si lipie - se manca fara a va folosi de furculita si cutit si asta deoarece presupune a rupe paine in bucati si a o inmuia in sos de curry. O alta regula de baza este sa nu risipiti mancarea, asta inseamna ca trebuie sa fiti atenti la modul in care rupeti painea. In filosofia indiana a manca reprezinta un proces senzual si asta pentru ca se mananca folosindu-se de toate simturile: gust, miros, vaz, tactil. Orice bucata de mancare pe care ai pus mana sau din care ai gustat evita sa o imparti cu ceilalti meseni. Se considera o ofensa a imparti ceva care a venit in contact cu saliva ta sau chiar cu farfuria din care mananci. In ceea ce priveste bautura, ceaiul este una din cele mai consumte bauturi, de obicei se serveste gata preparat cu lapte si zahar, iar daca nu va place asa trebuie sa precizati "tray tea”. Nimbu Pani (suc de lamaie), Lassi si lapte de cocos direct din nuca sunt bauturi foarte racoritoare, pe care merita sa le incercati.

In privinta bauturilor alcoolice trebuie sa stiti ca multe restaurante cu specific indian nu servesc bauturi alcoolice. Nu se bea niciodata in timpul mesei. Pentru a se pastra rece, apa este servita in general intr-un pahar de metal. Este foarte important ca paharul sa fie asezat la stanga platoului din care se mananca. Indienii nu au vinul lor si nici o bautura alcoolica specifica, asa ca daca doriti sa serviti ceva incercati sucul de mango sau orice alt fruct exotic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia