Bunele maniere se invata inca din copilarie- si este ceva obisnuit pentru parinti sa ii invete pe cei mici sa NU mai manance cu manutele si sa se foloseasca de ustensile de tipul �furculita�, �cutit�, �lingura�.. Cu toate acestea, exista o serie de alimente care in mod normal se consuma direct de pe farfurie...cu degetele.
Anghinarea
De obicei acest aliment este servit pe o farfurie alaturi de un anumit fel de sos. Pentru a fi mancata, anghinarea este apucata cu degetele, inmuiata in sos si apoi consumata.
Asparagus
Atata timp cat asparagusul nu este acoperit de sos, este in regula sa il consumam cu mainile. Acest aliment poate fi �abordat� si in modul traditional, cu tacamuri, insa e bine de stiut si a doua varianta, in cazul in care doriti sa actionati �rebel� si totusi in spiritul bunelor maniere.
Costita prajita
In cazul in care feliile de costita sunt prajite si foarte crocante, insa nu foarte uleioase, se accepta �manipularea� lor cu degetele. Acest lucru are si o latura foarte practica, din moment ce taierea feliilor crocante poate avea rezultate dezastruoase.
Painea
Bucatile de paine trebuie intotdeauna rupte din felii, si nu taiate cu un cutit. Se rupe o bucatica din care se poate musca o data sau de doua ori si se consuma ca atare.
Prajituri
Nu este o regula ca prajiturile sa fie mancate cu o lingurita. Atata timp cat nu sunt foarte cremoase, ele se pot cosuma cu degetele.
Chipsuri, cartofi prajiti, pui prajit
Aceste alimente de tipul �fast-food� nu se servesc de obicei la evenimente formale; de aceea, cele mai multe pot fi apucate cu degetele fara nici o problema.
Fructe de padure
Daca sunteti serviti cu fructe de padure, se poate sa le mancati apucandu-le cu degetele. Daca insa sunt servite cu frisca sau cu alte sosuri dulci, trebuie folosita o lingurita.
Desi multi europeni nu se simt foarte relaxati atunci cand apuca mancarea cu degetele, acest obicei este mult mai promovat de cultura indianda: mancarea Indiana se pare ca are un gust mai bun daca este consumata cu degetele. Mai mult decat atat, bucatarii indieni pregatesc alimentele tocmai in acest scop- mancatul devenind o adevarata arta.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Intotdeauna cand iau lapte dulce de la tarani sau chiar de la mama de la tara, inainte de a-l fierbe il incerc punand intr-o...
Branza naturala din lapte de vacaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii