Bunele maniere se axeaza mai mult pe simtul practic. Urmand cele 12 sfaturi cu grija, puteti reusi sa iesiti din situatii, cum ar fi o cina nedorita, formala, si va puteti retrage linistit la masa de poker alaturi de prietenii dumneavoastra fara ca sotia sau prietena sa va faca observatii.
1. Stati drept. Nu va incovoiati spatele pe scaunul dumneavoastra (chiar si atunci cand jucati carti si va feriti de adversari sa nu va vada cartile)
2. Nu vorbiti cu gura plina. Desigur, ati auzit-o pe mama voastra spunandu-va de multe ori, dar nimeni nu doreste sa vada ceea ce aveti in gura.
3.Mestecati incet, si incercati sa nu plecaiti. Zgomotul, nu numai ca este inestetic, dar distrage atentia si poate intrerupe o discutie importanta.
4. Muscati cate putin. Pentru a putea reusi regulile de mai sus, incercati sa pastrati aceeasi dimensiune de muscatura sau cantitate de mancare din furculita. Taiati carnea si salata inainte de a o manca pentru a nu fi nevoiti sa incarcati tacamurile. Taiati-le pe parcurs, nu totul de la inceput, aceasta practica este numai pentru copii mici.
5. Mancati cu calm, nu va grabiti. Aceasta regula, in afara de faptul ca va ajuta la digestie, sugereaza gazdei faptul ca va bucurati de preparatele sale cat si de companie. Mancand repede si in fuga dati dovada de lipsa de respect fata de gazda dumneavoastra, sugerand ca, decat sa fiti cu ea, preferati sa stati acasa privindu-va florile.
6. Nu va jucati cu tacamurile, mai ales daca aveti mancare in ele. In afara de faptul ca puteti sa loviti un pahar, intepa pe cineva sau, din greseala, sa scapati mancarea in farfuria altcuiva, va puteti aratata starea de nervozitate ce va poate cauza imaginii.
7. Nu va tineti coatele pe masa. Sigur ati auzit-o si pe aceasta de la mama dumneavoastra, dar este foarte importanta. Coatele ocupa un spatiu destul de mare din masa si puteti atinge paharele intre ele provocand zgomot.
8. Nu va intindeti. Nu cred ca doriti sa vedeti modul in care mananca altii sau sa stati in fata lor in timp ce discuta. Nu numai ca este nepoliticos, dar puteti rasturna un pahar sau sa bagati mana in mancarea cuiva.
9. Nu uitati sa rugati frumos sau sa multumiti. Aceste cuvinte simple denota buna crestere si sunt apreciate de catre meseni.
10. Scuzati-va cand parasiti masa. Nu lasati pe ceilalti sa creada ca sunteti plictisit de compania lor. Aveti grija ca scuzele dumneavoastra sa fie auzite.
11. Faceti complimente bucataresei. Chiar daca mancarea nu a fost pe placul dumneavoastra, spuneti ceva dragut. Nu trebuie sa mintiti, gasiti ceva ce v-a placut in timpul mesei… "Sosul a fost foarte gustos." Este foarte placut sa sfarsiti o intrevedere cu o nota pozitiva.
12. Stergeti-va gura inainte de a gusta o bautura.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii