Înca din timpul sarcinii este indicat ca viitoarea mamica sa se informeze cu privire la necesitatile viitorului bebelus pentru a fi pregatita sa ia deciziile potrivite fiecarei etape din viata micutului sau. Un moment important in viata bebelusului este diversificarea alimentației, în jurul vârstei de 6 luni, când cel mic va începe să descopere gustul legumelor și fructelor, iar organismul va primi vitaminele și mineralele necesare ce nu se regăsesc în laptele matern. Când începem să diversificăm alimentația bebelușului, este indicat să optăm pentru reţete simple, compuse dintr-o singură legumă. Ulterior, putem combina legumele: morcovi, dovlecei, cartofi, păstârnac sau țelină. Trebuie să îl ajutăm pe cel mic să se adapteze treptat la meniul solid. Nu sunt recomandate legumele care se digeră mai greu cum ar fi conopida sau fasolea verde. Este indicat însă ca primele mese ce conțin legume și fructe să aibă o consistență cât mai moale; ulterior aceste mese pot avea o consistenta mai densa. Unii bebeluși nu sunt deloc încântați de gustul noilor alimente sau de ideea de a mânca cu lingurita, însă mamicile trebuie sa se inarmeze cu rabdare, caci acomodarea va avea loc treptat. Este important să îi dati bebelușului mese cât mai diversificate, dar țineți cont de alimentele pe care acesta le refuză. Nu îl forțați să mănânce ceea ce observați că nu îi place si evitaţi să îl amăgiţi prin sustragerea atenţiei cu ajutorul jucăriilor. După vârsta de 7 luni, când cel mic are deja primii dințișori, putem începe să îi dăm puţină carne fiartă de găina sau de vacă, însă aceasta trebuie să fie pasată foarte bine. Începem cu 1/2-1 linguriță, o dată la 2-3 zile. Apoi cantitatea poate crește treptat spre vârsta de 1 an. Îi puteți da micuțului carnea la începutul mesei de prânz alături de puțin piure. Sfatul nostru este sa va ajutati la pasarea legumelor si a carnii de un blender sau un robot de bucatie. După vârsta de 1 an, cel mic se descurcă din ce în ce mai bine cu mestecatul, așa că îi puteţi oferi un biscuite sau o bucată de pâine pe care o va mânca singurel. Hidratarea este esenţială la bebeluşi, mai ales că micuţii consumă mai multă apă decât adulţii, în special pentru că au un metabolism accentuat, pielea lor este în continuă maturizare, funcţiile lor renale încă nu sunt suficient de dezvoltate. Dacă în primele şase luni hidratarea micuţilor se face prin laptele matern, în momentul în care începeţi diversificarea alimentaţiei, este recomandat să introduceţi treptat în alimentaţia acestora şi apa. Conform specialiştilor, până la vârsta de 1 an este indicat ca bebeluşul să consume maxim 250 ml de apă pe zi, cantitate ce poate creşte în anumite situaţii, precum diaree, constipaţie, febră sau în zilele toride de vară. Apa minerala naturala necarbogazificata (plata) Bucovina este o apa echilibrata din punct de vedere al continutului de minerale, adica nu contine minerale in exces care sa-i dea un caracter specific: nu este o apa magneziana, calcica, potasica, sodica, sulfatata sau feruginoasa. Are un reziduu sec (total minerale dizolvate ) mic, de doar de doar 78mg/l. Apa minerala naturala necarbogazificata (plata) are toate calitatile pentru a fi folosita in alimentatia bebelusului, fapt certificat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu (IOMC).
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii