Indiferent de temperatura exterioara, corpul incearca sa isi mentina temperatura interna normala de aproximativ 37 grade Celsius. In cazul in care corpul nostru nu este obisnuit cu temperatura exterioara sau in cazul in care temperatur se schimba foarte brusc, prima reactie va fi probabil de ridicare a temperaturii interne, iar noi voi resimti o senzatie de febra. Ulterior, corpul va munci din greu sa scada temperatura si va elimina excesul de caldura in primul rand prin transpiratie, care racoreste corpul. Daca nu este inca obisnuit cu caldura, corpul va transpira ineficient, in sensul in care va produce o transpiratie cu continut ridicat de sare care goleste corpul de electroliti si poate provoca epuizare. Odata ce corpul se obisnuieste cu caldura, va incepe sa transpire mai eficient. Simptomele epuizarii pot fi foarte diferite, de la slabiciune sau oboseala extrema, pana la ameteli, greata, frisoane, dureri de cap si chiar varsaturi sau lesin. De asemenea, din cauza caldurii, pot aparea si eruptii cutanate sau urticarie, mai ales atunci cand transpiratia nu se poate evapora de pe piele, fie din cauza umiditatii excesive, fie din cauza imbracamintii nepotrivite. In cazul in care pierdem o cantitate mare de lichide din organism prin transpiratie, o data cu apa, eliminam din organism calciu si alte saruri minerale, foarte importante pentru buna lui functionare. Consumand apa, nu numai ca ajutam organismul sa se hidrateze, insa, in cazul in care consumam o apa minerala naturala, ii oferim acestuia si mineralele pe care le-a eliminat prin transpiratie. Trebuie insa sa fim atenti sa nu consumam apa foarte rece, intrucat aceasta poate duce la stop cardiac din cauza socului termic. De asemenea, racorirea in apa foarte rece dupa incalzirea la soare creste considerabil riscul la infarct sau accidente cerebrale. Atunci cand afara este foarte cald, este bine sa evitam activitatile fizice solicitante si expunerea indelungata la soare si sa ne desfasuram activitatile fizice in locuri cat mai racoroase si umbrite, sa facem dusuri dese, la temperaturi moderate, sa consumam cat mai multe lichide, fructe si legume pentru a mentine vitaminzarea organismului si sa evitam consumul excesiv de cafea si alte bauturi excitante, care favorizeaza deshidratarea organismului. Apa minerala naturala necarbogazificata (plata) Bucovina este o apa oligominerala, cu o formula echilibrata si stabila in timp, avand un continut mic de minerale dizolvate, o compozitie echilibrata si completa, aducand in organism toti electrolitii de care avem nevoie in concentratiile necesare. Echilibreaza-ti corpul si mintea cu apa minerala naturala necarbogazificata (plata) Bucovina in orice situatie.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii