Pilotii urmeaza de cele mai multe ori diete stricte elaborate de cei mai buni nutritionisti din lume. Pe langa toate acestea fiecare echipa are si bucatarii special echipate si bucatari gata sa pregateasca in orice moment un fel de mancare „turbo”. Alimentatia de tip fast food capatand astfel un cu totul alt sens.
Specialistii spun ca pe parcurcul unei curse pilotii pierd pana la 3 kg din masa corporala prin transpiratie si ard acelasi numar de calorii ca si un participant la proba olimpica de triatlon. Din acest motiv continutul ridicat de minerale, in special sare si potasiu este vital, considera David Alaria, nutritionist si antrenorul personal al lui Yvan Muller, detinatorul actual al titlului de Campion Mondial de Turisme. Nutritionistul spune ca la fel ca si la alte sporturi si aici este reglementata greutatea totala a autovehiculului, implicit si greutatea pilotului.
Campionatului Mondial de Turisme (WTCC) este una dintre cele mai incitante si solicitante curse, care strabate 23 de tari din Orientul indepartat, America de Sud si Europa. si, de fiecare data cand calatoreste, echipa ia cu sine, la propriu, bucataria. Echipa Chevrolet transporta pentru fiecare cursa o bucatarie complet utilata, cu o greutate totala de 14 tone, cu camera frigorifica, cuptoare si orice ustensila imaginabila.
Mike Raby este bucatar sef, specialist in mancaruri rapide. Sarcina lui este sa gateasca pentru pilotii Chevrolet participanti la Campionatul Mondial de Turisme. Bucatarul, repartizat special pentru garaj, poate fi apelat in orice moment si care poate pregati in mai putin de cinci minute o masa pentru un pilot.
Dieta pilotilor cuprinde paste bogate in glucide, care le furnizeaza energie si le asigura rezistenta. Din meniu fac parte pestele marinat prajit, cu orez, file de ton si tortellini cu dovleac.
Mike Raby spune ca secretul oricarui fel de mancare gatit in cinci minute este sa fie pregatit in avans. Astfel, de exemplu, ingredientele de baza, cum ar fi ceapa, usturoiul si legumele sunt tocate in prealabil si pastrate la frigider, pentru a fi gata sa fie aruncate in tigaie in cateva secunde. Bucatarul spuneca indiferent unde se afla prefera sa foloseasca ingrediente locale, proaspete. Astfel ca meniul va contine mancare de fasole in stil englezesc, alaturi de felurile de mancare nationale, de exemplu, Tapas in Spania sau Pollo alla Cacciatora la Monza.
Indiferent ce fel de reteta ar fi esential e ca totul are un indice glicemic scazut, pentru ca organismul sa elibereze lent energie, ceea ce este decisiv pentru evenimentele de anduranta, adauga Mike.
Iata si o reteta delicioasa oferita de bucatarii echipei Chevrolet. Aceasta poate fi pregatita in cinci minute si este foarte potrivita pentru cei mereu grabiti
Ingrediente
2 bucati de piept de pui fara piele
ulei de masline
1 ceapa mare
2 morcovi mari
1 punga mica de broccoli
1 conserva de fasole pastai
½ dovlecel
½ pachet/conserva de baby corn
½ pachet de mazare mange tout
O lingura de ulei de masline
O lingura de supa de pui sau apa
2 linguri de bulion
Preparare
1. Spalati si uscati pieptul de pui, apoi taiati-l in fasii subtiri.
2. Spalati si tocati legumele in bucati subtiri.
3. Utilizand un wok sau o tigaie mare, prajiti puiul in ulei de masline timp de 3 minute, amestecand, apoi adaugati legumele si prajiti, amestecand in continuare pana cand puiul este gata.
4. Adaugati supa de pui si bulionul si inabusiti timp de 1 minut
5. Serviti imediat, cu garnitura de orez brun si taitei.
Felurile de mancare preferate ale pilotilor:
Yvan Muller: Vita Bourguignon
Alain Menu: Paste integrale
Rob Huff: sunca de Parma cu pepene galben
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii