De vorba despre sarbatori cu echipa forumului culinar.ro

Doamnele care fac parte din echipa culinar.ro sunt oameni de la care poti invata multe lucruri. Fiecare dintre ele au o calitate speciala in a gati si un sarm aparte cand interactionezi cu ele in lumea virtuala. Dar partea asta va las pe voi sa descoperiti. In cazul in care nu stiti cine face parte din echipa moderatoare va fac cunoscut acum: Pocahontas, Guvi, Droopina, Roxana, Sheng si rym. In urmatoarele raduri va invit sa descoperiti ce vor face de Sarbatori.
1.Ce veti face de Craciun in acest an?


Pocahontas: Ce fac in fiecare an, impreuna cu familia si prietenii o sa ne adunam in juru' mesei plina de bunatati o sa mancam pana ne doare burta si o sa bem pana ne ametim suficient de bine incat sa ne distram pana se cracaneaza de ziua.
Sheng: Vom fi intr-o tara cu soare si caldura ! Yeeeeee!!
rym: Acasa, cu familia si prietenii dragi.
Droopina: Imi doresc din tot sufletul sa am o bine meritata vacanta si sa ma bucur in liniste de sarbatori cu cei dragi ai mei.
Roxana.: Inca nu stiu, depinde daca si anul asta suntem tot noi gazde sau vom fi oaspeti
Guvi: De Craciun anul acesta voi merge in Florida, la soare :D

2. Care a fost cel mai deosebit Craciun din viata voastra? Cu cine l-ati petrecut?


Pocahontas: Fiecare Craciun e deosebit in felu' lui, de fiecare data am facut in asa fel incat sa ne simtim bine indiferent unde il petrecem, si de fiecare data am avut in jurul meu familia si cei mai buni prieteni.
Sheng: Toate sunt frumoase dar cel mai placut este alaturi de intreaga familie. Cu cat mai multe persoane, agitatie si galagie cu atat mai frumos, pe langa mirosul de sarmale, carnati, cozonac si brad, brad, brad . Normal, cantecele cu colinde sa nu lipseasca
rym: Nu as putea spune cu exactitate desi imi amintesc cu drag de Craciunul petrecut in Betleem, in mijlocul unei multimi de oameni cu fetele luminate de fericire.
Droopina: Acum pot spune cu siguranta ca primul Craciun al puiului nostru a fost cel mai deosebit, chiar daca anul trecut era prea mic ca sa poata intelege ce se intampla. Cu cine l-am petrecut!...Pai cum cu cine? Cu puiul mic, evident.
Roxana. : Anul trecut, pentru prima data dupa multi ani ne-am considerat o familie implinita
Guvi: Cel mai frumos Craciun a fost primul pe care l-am petrecut cu fetita mea. De la primul, fiecare Craciun petrecut cu ea este cel mai frumos.


3. Cand ati simtit mai bine magia Craciunului? Cand ati fost copil sau acum ca adult? Argumentati alegerea facuta :)


Pocahontas: Cred ca in copilarie am avut parte de cele mai frumoase sarbatori, atunci nu trebuia sa pregatesc eu nimic , si desi au trecut niste ani, n-am uitat nici acum placintele, sarmalele si cozonacii facute de bunica-mea , care din putin facea minuni.
Sheng: Copilaria are un parfum special care nu se risipeste niciodata
rym: Categoric in copilarie! Imaginea parintilor mei impodobind bradul, aromele bucatelor raspandite in toate colturile casei, rasul si veselia generala-sunt amintiri care raman vii in sufletele noastre.
Roxana.:Nu imi mai aduc aminte perfect cum era Craciunul acum 20 si ceva de ani dar pot spune ca, de cand tin eu minte, in fiecare an Craciunul are un farmec diferit.
Droopina: Eu simt magia Craciunului in fiecare an. Nu am ce sa aleg, pentru ca, pentru mine, fiecare an este altfet si cu totul deosebit in felul sau.
Guvi: Cred ca magia Craciunului se simte la fel de bine si fiind copil si ca adult. Cand eram copil asteptam cu nerabdare impodobirea bradului si desfacutul cadourilor. Acum, ca adult, astept cu la fel de multa nerabdare impodobitul bradului si bucuria de pe fetele celor din jur cand isi desfac cadoruile, mai ales ca domnisoara mea crede inca in Mosul si nu inceteaza sa se minuneze cum a stiut el sa-i aduca exact ceea ce isi dorea ea


4. De obicei este foarte greu sa gasesti un meniu de Craciun, mai ales daca iti sta in fire sa faci ceva diferit de fiecare data. Ce meniu veti gati pentru cei dragi anul acesta?

Pocahontas: Pentru ca-i iubesc foarte mult, nu voi gati sarmale, caltabosi si alte cele, voi face in schimb ce stiu eu mai bine: cozonac, placinta cu mere si dovleac si muulte prajituri. Sheng: Nimic ! Deabia astept meniul . . . altora
Rym: Ca in fiecare an masa mea trebuie sa fie plina de bucate traditionale romanesti, altfel ar disparea ceva din magia momentului.
Droopina: Ei bine, meniul in esenta va fi cel traditional, insa ma voi stradui sa introduc si unele elemente (ma noi sau mai vechi) care sper sa fie pe placul celor dragi.
Roxana: Inca nu stiu
Guvi: Inca nu m-am hotarat, mai am ceva vreme

5. Cum arata orasul vostru in perioada sarbatorilor?


Pocahontas: Multe luminite, aglomeratie, goana dupa cadouri.
Sheng: Sus luminite, jos bezna . . .In centru lumini, pe langa el . . . lumina voalata ca-i mai sexi.
Rym: Cateva luminite stinghere, sunetul unui clopotel in departare...un Mos Craciun alergand sa imparta daruri celor cateva familii crestine din zona.
Droopina: Magnific!
Roxana. : Ca din poveste.
Guvi: Orasul meu e o feerie, lumini si brazi si globuri peste tot, Mos Craciuni, elfi, reni, tot balamucul de rigoare. Aaaa, si muuuulti turisti!

6. Care este cel mai deosebit cadou pe care l-ati primit?


Pocahontas:Cel mai frumos Craciun a fost cel din 2010, pentru ca atunci a fost primu' Craciun petrecut cu printesa mea mica, ea a fost cadoul meu pentru mine.
Sheng: De Craciun, masina de spalat vase, oleeeeee ! Am si uitat cand (cam de multisor) dar nu voi uita fericirea momentului
Rym: Toate au fost deosebite si au avut darul sa-mi umple sufletul de bucurie,dar cel mai frumos a fost masinuta verde primita in copilarie.
Droopina: Cadoul pentru mine este o chestiune relativa; important este ca acesta sa fie facut din suflet.
Guvi: Greu de spus, depinde.

7. Care este cel mai deosebit cadou pe care l-ati daruit?


Pocahontas: De fiecare data incerc sa ies din tipare si sa-i surprind pe cei dragi cu niste cadouri la care ei poate nu se-asteapta, si nimic nu ma face mai fericita ca atunci cand desfacandu-l incep sa rada cu gura pana la urechi
Sheng: Nu mai stiu dar tot ce am daruit, indiferent de moment sau persoana, a fost din inima
Rym: Dificil de raspuns, desi in fiecare zi daruiesc celor dragi cate cava. Fie ca e vorba de un zambet, o floare sau...de ce nu!..o prajitura buna.
Droopina: Nu consider ca as putea alege un cadou din multitudinea celor daruite pana acum, insa stiu ca fiecare in parte a fost cumparat, ambalat si daruit cu mare drag.
Guvi: Asta e la fel de greu de zis


8. Pregatiti de Craciun o reteta pe care a facut-o bunica sau un membru al familiei dvs? Care este aceasta si cum se face?


Pocahontas: Daaa, fac mereu placinta cu mere si dovleac, retetele mele sunt pe site, cautati-le
Sheng: Poate anul viitor
rym: Da. Cu multa placere pregatesc prajitura cu foi, crema de smantana si nuci.
Droopina: Intotdeauna pregatesc sarmale moldovenesti, invatate de la mama si mostenite din generatie in generatie. Cred ca voi pastra misterul acestei retete pana la momentul potrivit :)
Roxana. : desi nu-s prietena cu traditia am vointa anu' asta sa fac cozonac (reteta de pe culi ca alta n-am) Guvi: Nu stiu, inca nu m-am hotarat
9. Daca ati fi nevoita sa realizati un meniu vegetarian de Craciun, care ar fi acesta?


Pocahontas: Sper sa nu fiu nevoita
Sheng: Doamne fereste ! Nici nu vreau sa ma gandesc !
rym: Greu dar nu imposibil, cred ca as copia toate retetele vegetariene de pe culinar apoi le-as pune in practica.
Droopina: Laptuci. Glumesc, evident. Mi-ar placea sa concep un meniu din care sa nu lipseasca sarmalele si un bors bun, romanesc, mi-ar placea sa mai adaug o tarta cu legume sau chiar niste legume sotate sau facute la aburi, servite cu sos tot din legume.
Guvi: La asta chiar nu m-am gandit.
10. Este o vorba: nu exista Craciun fara sarmale. Care este parerera voastra? Ar putea lipsi de pe masa voastra de Craciun?


Pocahontas: Cred ca fara sarmale Craciunul nu este Craciun, deci la noi n-au lipsit niciodata de pe masa.
Sheng: - Niciodata ! !
rym: Fara sarmale si cozonac?! Poate la altii dar la mine nu lipsesc de pe masa.
Droopina: Doamne fereste! Sarmalele nu lipsesc de pe masa noastra nici in timpul anului, cu atat mai mult de Craciun
Roxana: Nu mananc carne, deci, da, exista Craciun fara sarmale
Guvi: Pentru mine nu, n-ar putea lipsi.

11. Care este imaginea Craciunului perfect pentru voi?


Pocahontas: Brad mare si frumos impodobit si plin de cadouri la poale, masa bogata, familia aproape, casa plina de musafiri si voie buna.
rym: In primul rand o lume mai buna, mai frumoasa. In al doilea rand:Brad impodobit si raset de copil.
Droopina: Craciunul perfect, dupa cum spuneam, este cel petrecut in sanul familiei; nu-mi pot imagina altfel sarbatorile de iarna.
Roxana: alb afara, in casa cald si-o cana de cafea/ceai/ciocolata calda la povesti cu cei dragi
Guvi: Multa zapada (sa nu trebuiasca sa merg la serviciu ), sa ninga linistit, sa simt mirosul bradului si cel de prajituri.

12. Care este urarea voastra pentru membri culinar.ro?


Pocahontas: Un an nou mai bun, mai intelept, sanatate si putere pentru a face cat mai multe retete delicioase.
Sheng: Pupici, numai bine, prosperitate, voie buna, prieteni cat mai multi si tot ce-si doreste fiecare in parte
rym: Le urez Craciun Fericit alaturi de cei dragi!
Droopina: Le doresc sarbatori linistite si pline de calm si sper ca mosul sa le puna sub brad, in fiecare an, cate un pic de intelepciune si rabdare.
Roxana.: Multa liniste sufleteasca iar mosul sa le aduca ce vor ei (pe timp de criza LOL )
Guvi: Le doresc tuturor un Craciun fericit, bucurie in suflete, sanatate multa si un An Nou cat mai bun si mai linistit!

Sarbatori fericite doamnelor si Sarbatori fericite si voua, cititorilor!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia