Da, de cele mai multe ori un site uita ca se adreseaza unor oameni, pentru care sentimentul de a ne putea identifica in ceva este atat de important. De obicei in spatele unui site este o echipa intreaga, care studiaza toate tehnicile SEO posibile si imposibile, care aproba bugete :), care pregateste newsletterele, care ne ajuta cu problemele tehnice, cu design si campanii de marketing, cu tot ce e nevoie pentru ca un site complex sa se dezvolte continuu. Echipa care sta acolo in umbra, care vede coduri sau cifre, reprezinta de fapt tot acest site. N-aveti de unde sa-i cunoasteti, sunt prea multi si isi fac bine treaba lor, dar lucru acesta nu se “simte”. Asa ca am hotarat sa incercam sa schimbam acest lucru, sa va cunoastem, sa ne cunoastem, pentru ca ceea ce faceti voi este minunat. Asa ca incep eu :), Teodora Gavrilut fiind numele meu si da, ati ghicit, reprezint site-ul culinar.ro. Bucataria n-a fost mediul meu preferat dintotdeauna. Mi-a placut sa gatesc de mica, stateam pe langa tata ca el gatea la noi, si de la el am invatat sa fac in primul rand clatite, apoi ciolan cu fasole, dar n-am fost curioasa sa descopar mai mult. Viata are ea metodele ei prin care sa ne puna in diferite situatii, si ajunsa la facultate intr-un oras strain trebuia sa-mi gatesc. Asa am descoperit aceasta minunata lume culinara, atat de complexa si libera in acelasi timp. Am inceput respectand retetele asa cum erau, dupa care am inceput sa schimb una alta dupa cum mi se parea mie ca ar “da bine”. Am avut si dezastre in bucatarie, tigai sau oale pe care a trebuit sa le arunc, dar pana la urma am razbit. Apoi am inceput sa descopar Chefii bucatari, sa nu mai pierd nicio emisiune culinara, iar pe noptiera mea sa fie cel putin 4 carti de bucatarie si retete. Am ajuns apoi la culinar.ro, am descoperit membrii forumului si cand credeam ca nu se poate mai mult de atat, am avut o surpriza. Foarte multe lucruri am invatat de la fetele de pe forum, care la fel ca si voi bloggeri dragi, fac din pasiune si tot cu pasiune impart cu restul, asa ca chimia nu avea cum sa nu-si faca treaba, la fel ca in cazul dragostei la prima vedere. Iata punctul comun: pasiunea pentru bucatarie. Si tot cu pasiune si drag, pentru ca imi place la nebunie sa fac cadouri si surprize, am vrut sa pregatesc pentru voi ceva special, ceva facut din suflet, care sper sa va placa, si daca pana acum nu v-ati convins de aprecierea noastra, acum sper sa o faceti :). Nu sunt o fire artistica, nu am pictat, desenat, cel mult mi-a placut sa scriu si sa compun, nicidecum sa invat pe de rost. Dar m-am avantat in acest “proiect” si cu ajutorul lui mi-am descoperit si-un nou hobby. Am ales 5 bloggeri pentru inceput, pentru ca nu ma grabesc nicaieri, carora le-am pregatit “cu manutele-astea doua” niste surprize. Ce anume si de ce am facut aceste alegeri descoperiti in cele ce urmeaza. Arta decoupage-ului mi-a fost complet straina, nici nu stiam ca as putea sa fac acasa acele minunate obiecte decorative in stil vintage, si mai mult cu modelul preferat. Dar v-am spus ca viata are ea caile ei, asa ca nu mi-a fost teama sa incerc. Am cumparat cele necesare (cu ajutorul echipei de care va povesteam mai sus), aveam in minte idei despre ce si cum ar trebui sa fac si cum ar trebui sa arate, dar teoria si practica sunt complet diferite. Asa ca va rog sa ma scuzati ca nu mi-au iesit perfect :), ca s-a mai desprins un servetel pe ici pe colo - este foarte greu sa lucrezi o fasie de servetel prin care vezi, sa-l tii fix fara sa ti se lipeasca de degete … :), e greu sa pictezi fara urme atunci cand ai pictat doar in generala, dar tare mi-a placut. Mi-am pregatit bancul de lucru, unde altundeva decat in bucatarie :).Am incercat sa personalizez cateva lucrusoare, si ustensilele din bucatarie mi-au fost de folos, cutitul inlocuind cu success surubelnita atunci cand nu o gasesti nicaieri. 1) Laura Laurentiu – Cuina Banateana Laura ne-a spus ca dragostea ei – retetecalamama.ro a pornit oarecum datorita forumistelor. Forumul culinar.ro a facu-o sa inteleaga cat de importanta este pentru ea pasiunea pentru bucatarie, sa-si doreasca sa redacteze si ea retete explicite, cu multe detalii, cum vedea ca posteaza alte forumiste si sa impartasesca pe cale virtuala din experienta ei celor interesati. Este un membru vechi al comunitatii, i-a dat foarte multe retete minunate, asa ca nu avea cum sa lipseasca din mica mea lista. I-am pregatit o caseta de bijuterii, sau si de condimente zic eu ca e buna, Laura, ti-as fi personalizat-o cu o familie de beagle dar n-am gasit servetel potrivit :). Sper sa-ti placa si sa te bucuri de ea, si sa-ti aduci aminte de noi cu placere. 2) Delicious Flavours Pasiunea Angelei pentru bucatarie o puteti urmari pe Delicious Falvours, ne-a incantat de-a lungul timpului cu retete minunate, si de fiecare data cand are ceva nou si delicios vine si le impartaseste si cu noi. M-am gandit sa-I pregatesc ceva delicat, asa cum e ea, o cutie pentru ceaiuri, delicioasa si finuta. Angela, sper sa-ti placa si sa te bucure, atunci cand simti ca ai nevoie de o “gura de aer”, de putina relaxare, sa te uiti la cutiuta, sa zambesti si sa iti faci un ceai bun :). 3) Just Love Cooking by Ana Maria Ciolacu Eu cred ca numele spune tot, nu-I asa? E o adevarata incantare fiecare reteta a ei, toate te ademenesc sa le incerci iar rezultatul e la fel de delicios ca si pozele ei minunate. Dar Ana Maria nu este in tara, coletul ajunge mai greu la ea, asa ca inca nu va spun ce i-am trimis ca sa nu-i stric supriza. Ana Maria, iti spun doar ca are legatura cu tara in care te afli, si cu preparatele tale care sunt delicioase. Painea fara framantare a devenit unica pe care o prepar. 4) Mini Chefs Cele doua mini chef ale Mitinitei sunt adorabile, iar sa-ti manifesti pasiunea pentru bucatarie de la o varsta atat de frageda, sa gatesti sanatos asa cum stii la varsta asta, si sa inviti alti copii sa gateasca cu tine mi se pare un lucru extraordinar care trebuie scos in evidenta. Ce-i drept, ca sa faca asta au nevoie de un model de urmat, asa ca felicitari Mitinita si multumim pentru nenumaratele retete pe care ni le-ai adus. Cel mai tare m-am distrat facand tavita pentru voi, pentru ca e colorata, vesela, asa cum trebuie sa fie o copilarie! Nu prea mi-am dat seama la inceput cum ar trebui sa arate, dar pana la urma a iesit :). Sper ca fetele tale sa fie incantate de surpriza. 5) Edith Frincu Pe Edith o putei urmari pe http://www.edithskitchen.ro/, are retete pentru toate si pentru toti, fie ca esti la dieta sau un gurmand desavarsit. Si asta nu e tot, face niste poze minunate pe care va invit sa le vizualizati. Am incercat foarte multe retete de la Edith, atat eu cat si membrii ai forumului, sunt detaliat si clar explicate, n-aveti cum sa dati gres cu ele. Edith, ai o colectie de poze cu flori extraordinare, asa ca acea cutie de servetele sper sa iti placa, sa te inspire si poate sa-ti foloseasca in alte fotografii. Cutia ta este prima pe care am facut-o, sunt tare mandra de ea, chiar daca a trebuit sa ii mai fac mici retusuri la final. Acestea fiind spuse, eu sunt incantata de cunostinta, sper sa fiti si voi :), si ca micile mele suprize v-au adus zambete, dar cel mai important, ca ati simtit apreciere in momentul in care le-ati descoperit. Teodora Gavrilut
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii