Daca si tu te-ai saturat de clasicele aperitive: sandwich-uri, snitele, chiftele, oua umplute, asa cum le stim dintotdeauna, ai ajuns la locul potrivit. Retetele de aperitive pe care le vei gasi in acest articol sunt deosebite, dar atat de usor de preparat. Cateodata stam mai prost la capitolul inspiratie, de aceea ne-am gandit sa-ti oferim idei de aperitive pentru petreceri. Nu-ti fie frica sa te joci cu aranjamentele in farfurie, incerca pe o singura farfurie mai multe pozitii pana ajungi la cea care te-a convins. Prin imaginile si retetele de aperitive pregatite noi speram ca ti-am deschis doar apetitul ca sa incerci sa iti surprinzi oaspetii. 1) Aperitive cu oua Clasicul platou cu oua umplute si cu frunze de patrunjel ce se ofilesc vazand cu ochiul liber cred ca este cunoscut tuturor. Ce-ar fi daca te-ai juca putin cu aranjatul oualor umplute si nu doar le-ai aranja in farfurie ca niste soldati obositi? Daca urmaresti toate indicatiile din reteta vei obtine niste ciupercute delicioase si foarte aratoase. NImeni nu va banui ca de fapt sunt oua umplute ... altfel :). Daca doresti sa servesti oua fierte, fie la salate, fie pe un platou sau in sandwich-uri, poti sa le fierbi si altfel. Metoda este aceeasi, doar ca reteta de oua fierte pe care ti-o propunem noi este mai aromata si cu un efect vizual deosebit. Reteta vine din China, unde aceste oua fierte in ceai negru sunt foarte populare. Poti sa folosesti aceasta reteta si pentru o petrecere de Halloween, si sa le dai numele de oua panza de paianjen :). Crema de branza este un aperitiv foarte indragit si la indemana oricui. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa o "trantesti" pur si simplu intr-un bol. Poti sa te joci cu prezentarea ei, si sa asezi frumos pe niste farfurioare cescute din rosii umplute cu crema de branza. La fel poti sa procedezi si cu ardeii umpluti cu crema de branza. Ceea ce am invatat de la cunoscuti chefi culinari, este ca daca nu vei curata castravetele de tot, ci in dungi, va avea un aspect mult mai placut, elegant chiar, ceea ce va transforma castravetele in atractia principala. Taie felii putin mai groase de castravete si aseaza pe ele crema de branza cu somon. La fel poti sa procedezi si cu prezentarea legumelor aperitiv servite cu sos. Poti sa pregatesti pahare individuale in care sa pui sosul pe care il doresti iar legumele taiate pe lung, aranjate frumos in pahar. Mamaliga a trecut de ceva vreme pragul de mancare banala sau "mancarea saracului". Se serveste la mese festive, pretentioase. Este adorata de vedete pentru prorietatile ei dar si pentru felul in care bucatarii au ales sa o prepare. Poti sa pregatesti diferite aperitive festive ce au la baza mamaliga. Poti sa o servesti alaturi de sos pesto si parmezan, alaturi de legume la foc iute, sau daca doresti ceva mai exotic alaturi de sos Hagao. Si bineinteles ai mana libera la forma pe care o iau aperitivele tale cu mamaliga. Si daca vorbim de mese festive si aperitive pentru petreceri, cu siguranta gandul vi s-a indreptat si catre clasicele platouri cu branzeturi, mezeluri, legume si masline. Dar trebuie stiut ca si acestea pot lua diferite forme de prezentare. Poti impacheta frumos feliile de salam ca niste cadouri legate cu fire de ceapa de tuns. De asemenea poti sa pregatesti "soldatei" pe scobitori sau betigase pentru aperitive, pe care sa le aranjezi in diferite forme, cat mai elegante. De asemenea combinatia de fructe uscate (prune) cu sunca este potrivita pentru un aperitiv, asa ca nu te sfii sa experimentezi. La fel este si combinatia intre struguri si diferite feluri de branza sau sunca cu pepene galben. Sper sa-ti fie de folos toate aceste idei si sa ai o petrecere frumoasa! Daca ai si alte sugestii si ai incercat diferite forme de aranjamenete ale aperitivelor nu te sfii sa le impartasesti! :) Teodora Gavrilut
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii