Sa aducem copiii in bucatarie!

Sa aducem copiii in bucatarie!

Copiilor le place sa se simta utili si apreciati, drept pentru care, niste exercitii de indemanare, maniere si comunicare, sunt mult mai eficace in bucatarie, decat, sa zicem, in fata televizorului. Si daca gatitul este doar o sarcina obligatorie, dupa o zi agitata si plina, implicarea micutilor in procesul creativ poate lumina atmosfera. Poate ca v-ati convins deja ca e mult mai simplu sa-i implici pe copii in diverse treburi de casa, decat sa le cauti activitati alternative in timp ce tu stai la cratite sau manuiesti aspiratorul. Picii care nici nu stau bine pe picioare, se vor bucura de accesul la niste sertare de jos ale dulapului de bucatarie, umplute cu boluri din plastic, linguri de lemn, teluri si alte „jucarii” inofensive. Cei mai maricei, de la 2 ani in sus, sunt de mare ajutor la spalatul fructelor si legumelor, amestecatul in oale (atunci cand nu li se pretinde sa o faca perfect) sau stersul mesei cu un burete.     Copiii trecuti de trei ani, se vor bucura enorm daca ii veti lasa sa framante un aluat, atunci cand e cazul, sa puna ingredientele pregatite in bolul in care vor fi amestecate si sa discute, desigur, despre culorile, formele si cantitatea ingredientelor. Cei mai mari de 4-5 ani pot experimenta sarcini mai seriose, cum ar fi decojitul legumelor cu un peeler, masuratul cantitatilor cu recipiente gradate, pregatirea unor gustari simple etc. Elevii pitici pot citi retete, pot ajuta la asezatul mesei si spalatul vaselor. Pot taia rondele sau cubulete de legume si fructe si pot participa la planificarea meselor, lucru care ii va face sa obtina mai multa incredere in propriile forte si se simta minunat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Ciorba de miel reteta
Bucataras.RO

Ciorba de miel reteta

La cumparare de miel am primit si capul asa ca am fost nevoit sa fac si ciorba. Este foarte buna! Ciorba de miel reteta

Ciorba de miel reteta
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce