Parmigiano Reggiano repezinta fara indoiala o marca inregistrata a Italiei; in fiecare an, 650 de mici fabrici produc si vand peste 2.700.000 tone de parmigiano. Fiecare fabrica produce nu mai mult de 5 sau 6 'tuburi' de branza in fiecare zi si , probabil, acest lucru este un ingredient al succesului sigur. Se pare ca productia la scara larga nu a dus la calitatea corespunzatoare si de aceea se prefera metodele de productie originale in secolul 13. Parmigiano se produce in Bologna, Mantova, Modena, Parma si Reggio Emilia.
Parmigiano este un fel de branza mai tare, preparata din lapte de vaca.Exista o serie de 'reguli de productie' care trebuiesc strict respectate, de la pastrarea laptelui peste noapte in recipente mari de fier. De asemenea, parmigiano se prepara numai din cel mai bun lapte si numai de catre cei mai buni maestri preparatori. Pentru 1 kg de parmigiano este nevoie de 16 l de lapte si cel putin de 12 luni de pregatire. Produsul este sarat si lasat pentru 20-30 de zile, pentru a se matura; maturarea completa , insa , nu se atinge decat dupa cel putin un an. Inainte de a ajunge la piata, branza este inspectata cu un ciocanel special care produce o serie de vibratii. Daca vibratiile sunt 'bune', parmigiano trece testul si este dus la vanzare.
Mai multe informatii despre Parmigiano Reggiano si alte tipuri de branza de origine italiana, puteti gasi pe Culinar.ro Forum.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii