Parjoalele moldovenesti - aperitiv, fel principal si barbeque!

De Sarbatori gospodinele prepara chiftelute mici pentru aperitive, pe care le servesc alaturi de salata de boeuf, salata de vinete sau alte sanvisuri cu legume.

Pentru prajoalele-aperitiv aveti nevoie de:

Carne tocata amestec de porc cu vita (sau de pui), 1 ceapa, 4-5 catei de usturoi, 1 bucata mica de paine, 2 oua, sare, piper, susan.

Carnea tocata se amesteca cu ceapa data pe razatoare, usturoiul zdrobit, bucata de paine inmuiata in apa si stroarsa bine, doua oua intregi, sare si piper.

Dupa ce ati amestecat bine toate ingredientele, se fac bilute mici de max 2 -3 cm diametrul care se dau prin susan si se prajesc in ulei la foc mic.

Pentru parjoalele clasice moldovenesti ai nevoie de: carne tocata amestec (porc si vita), ceapa, usturoi, paine, 2 oua, sare, piper, chili si marar.

Se amesteca toate ingredientele si se fac parjoale mai mari, care se prajesc in ulei si se servesc alaturi de cartofi piure, cu garnitura de salata de varza sau cu muraturi.

Pentru parjoale- barbeque sau hamburgeri moldovenesti: carne tocata (porc si vita sau miel), ceapa, usturoi, paine, un cartof crud ras, oua, castraveti murati tocati marunt, sare, piper, chili, rozmarin, mustar dulce/picant, verdeturi.

Se amesteca toate ingredientele si se fac hamburgeri care se prajesc pe gratar si se servesc cu cartofi prajiti si salata de varza, cu sosuri ca maioneza, ketchup, mustar.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia