Nu trebuie sa iti lipseasca: orezul

Orezul este, cu siguranta, unul din ingredientele de nelipsit din bucataria ta. Orice stil de viata si orice dieta alimentara se potriveste cu mancarurile pe baza de orez. De-a lungul timpului, orezul a fost si inca mai este unul din cele mai importante alimente pentru oameni. Astazi, bobul de orez repezinta una din mancarurile de baza pentru doua treimi din populatia globului, si totusi, se cunoaste atat de putin despre cultivarea sa.

Dovezile arheologice ne arata ca orezul e folosit in alimentatie de mai mult de 5000 de ani; prima atestare documentara a orezului a fost facuta in anul 2800 BC, intr-un decret al unui imparat chinez care autoriza plantarea de orez intr-o anumita zona. Din China in Grecia Antica, din Persia pana in Delta Nilului, orezul a migrat peste tot in lume si si-a gasit locul si in Emisfera Vestica.

Deja in anul 1700, orezul reprezenta una din cele mai importante culturi pentru coloniile britanice. America, de exemplu, exporta 300 de tone de orez pe an in Anglia.

Cultivarea sa insa necesita terenuri speciale si foarta multa munca; cu toate acestea, orezul reprezinta mancare de baza in tari precum Japonia, China sau chiar India. De nelipsit in bucataria oricarei gosopodine, orezul nu trebuie sa lipseasca nici din bucataria ta. Il poti prepara ca desert, ca fel principal, sau in supe si ciorbe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia