Unul din factorii critici ce au legatura cu controlul dezvoltarii bacteriilor in alimente, il reprezinta controlul temperaturii. Microorganismele cresc foarte incet la temperaturi de sub 40 grade F, se inmultesc rapid intre 40-140 grd F si sunt distruse la peste 140. Pentru a evita astfel de probleme cu bacteriile alimentare, mancarea trebuie pastrata la temperaturi potrivite in frigider sau trebuie gatita la temperaturi destul de inalte pentru a fi distruse toate microorganismele. Dar cum poti stii daca ai gatit mancarea la temperatura potrivita, cand cuptorul tau nu are display electronic si temperatura sa nu poate fi reglata manual?
In acest caz, trebuie sa iti procuri un termometru pentru cuptor.
Termometrul pentru cuptor poate fi lasat inauntrul acestuia in timp ce cuptorul este pornit pentru a masura temperatura dorita. In timpul gatitului, e bine ca temperatura sa fie peste 325 grade F. Termometrele de cuptor pot masura de regula temperaturi de pana la 600 grd F.
Termometrul trebuie fixat in centrul cuptorului si trebuie verificat abia dup ace cuptorul a avut timp sa se incalzeasca; cand se atinge temperatura optima, cuptorul poate primi alimentele.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii