Nu de putine ori, secretul unei cine reusite poate fi atitudinea potrivita, increderea pe care ti-o acorzi in momentul in care incepi sa pregatesti delicii culinare. Primul pas pe care trebuie sa il urmezi cand intri in bucatarie, este sa gandesti ca un bucatar; ca un maestru bucatar, mai precis. Bineinteles ca poti gati si in graba, fara sa te bucuri deloc de aceasta experienta, insa, daca doresti sa primesti laude si sa fii la randul tau multumita de rezultat, este important sa tii cont de o serie de sfaturi.
Nu te apuca de gatit daca nu esti relaxata; pune niste muzica buna, rasfata-te cu un pahar de vin si aminteste-ti ca un bucatar relaxat si bine dispus este exact ceea ce lipseste intr-o bucatarie perfect utilata.
Citeste cu atentie reteta inainte sa te apuci de gatit si incearca sa iti imaginezi ce ai de facut; abia apoi, cauta toate ingredientele si pregateste-le. Probabil ai observat la TV cum bucatarii care isi demonstreaza talentul au toate ingredientele pregatite in boluri si vase mici- in acest fel, iti va fi mult mai usor sa te descurci.
Nu uita ca legumele la temperatura camerei se vor coace mai repede decat cele reci; acest lucru iti poate oferi ceva timp in plus sau, din contra, le poti scoate din frigider cu o ora inainte de a te apuca de gatit, pentru a fi sigura ca prepararea lor nu va necesita timp in plus.
Gramajele pe care le citesti in reteta nu sunt date doar pentru a fi citite; respecta-le si vei avea cu siguranta rezultate mai bune. Curata zona in care gatesti chiar si in timpul gatitului; cand ai un moment liber, spala primele vase pe care le-ai murdarit. Astfel, la final, nu te vei trezi cu chiuveta plina si cu resturi peste tot in bucatarie.
Nu abandona mancarea pe foc, gandindu-te ca vei reveni dupa un anumit interval de timp; pazeste-o, observ-o si nu o lasa sa se arda! Daca esti in zona, mancarea nu va iesi prea arsa sau prea fiarta, pentru ca un maestru bucatar stie mereu cand este gata. Nu este foarte greu; trebuie doar putin talent culinar si dorinta de a excela chiar si in bucatarie.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii