Cum sa prepari cel mai bun Guacamole!

Este o mancare simpla, ca un sos mai gros, pe baza de avocado, extrem de sanatoasa si indicata in aproape orice dieta.

Reteta originala are la baza: avocado, rosii, ceapa si lime, iar ca si condimente se folosesc: coriandru, piper negru, chimen si usturoi.

Guacamole este o mancare sanatoasa, rapida, neprelucrata termic si ideala pentru vegetarieni. O puteti prepara cu incredere acasa, fiind foarte buna si in post!

Iata mai jos doua retete de guacamole!

Pentru gurmanzi

Ingrediente: 2-3 avocado copti, rosii cherry, zeama de la un lime, sare, piper negru, chili, 3 linguri de smantana

Zeama de la lime se combina cu sarea si chili si se amesteca rapid pana la dizolvarea sarii.

Avocado se poate taia in bucati si decoji sau se poate scobi cu o lingurita si scoate miezul, se face piure cu o furculita si se amesteca bine cu sarea, zeama de lamaie si chili.

Se pune smantana si apoi rosiile cherry taiate in sferturi. La sfarsit se adauga piperul negru macinat.

La aceastea reteta de guacamole se mai pot adauga: ardei, ciuperci, slanina, ardei iute. Se serveste cu paine prajita sau cu chipsuri cu aroma de branza.

Pentru vegetarieni

Ingrediente: avocado, rosii, ceapa, zeama de lamaie, sare, paprika, piper negru, ulei de masline

Avocado se curata, se zdrobeste cu furculita, se stropeste cu zeama de lamaie, se adauga rosiile, ceapa, condimentele si uleiul.

Pentru o nota finala poti adauga seminte de in!

La guacamole merge excelent un cocktail Margerita!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia