In Maroc se foloseste un fel de gris care se macina mai gros si apoi se fierbe la aburi. Acest proces este lung si obositor, pentra ca boabele de gris trebuie fierte de mai multe ori pentru a obtine un rezultat satisfacator.
Pentru ca procesul este destul de complicat, la noi exista in supermarketuri cus cus gata fiert, pe care il putem gati acasa.
Cel mai important este sa pregatiti dinainte un mix de condimente, pentru ca afara acestea, mancarea nu va avea niciun gust!
Acest mix se poate face din: boabe de piper negru, ghimbir, nucsoara, curry, condimente marocane pentru cus-cus, sare, usturoi praf, ardei iute chili. Se amesteca intr-un mojar, pana se obtine un praf uniform, de culoare maro deschis.
In acest timp poti prepara cus cus-ul gata cumparat. Cea mai simpla metoda este sa-l prepari ca si orezul. Pui putin unt intr-o tigaie neaderent, adaugi coua-cous, il prajesti putin, adaugi apa si il fierbi la foc potrivit, pana lichidul se absoarbe.
Insa cel mai bine ar fi sa urmati instructiunile de pe ambalajul cous-cous-ului, pentru a fi siguri ca obtineti ceva... comestibil.
Dupa ce ati preparat cus cus-ul, il lasati la racit, adaugati putina zeama de lamaie, ulei si mix-ul de condimente (daca nu l-ati pus deja la fierbere).
Alaturi de cous-cous se poate servi o intreaga paleta de alimente, ca legume si fructe proaspete, carne sau peste si chiar ciocolata sau crema de vanilie. Poti face o salata minunata din cous-cous, rosii, castraveti, ceapa, menta si patrunjel: toate legumele se taie si se adauga in amestecul cous-cous, iar apoi se lasa la rece timp de o ora.
La fel poti gati cous-cous cu fructe de mare prajite in unt si ustuori, cu peste la gratar sau fiert, cu ton la conserva sau cu diverse legume. Nu ezita sa incerci diverse mancaruri exotice pentru ca vei avea o surpriza mai mult decat placuta!
Iata cateva retete cu cus-cus oferite de Culinar.ro!
Salata de couscous
Cus-Cus
Rulouri de carne cu garnitura de couscous
Cus-cus cu sos picant
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii