Reteta originala se numea "tocanita picanta" si cuprindea doar cateva alimente: ardei chili, carne de vita, usturoi, ceapa si chimen.
Bucatariile care au preluat aceasta reteta si-au pus amprenta personala asupra ei, gatind un "chili con carne" extrem de original, incluzand fasole boabe, rosii si alte legume.
"Chili con carne" se poate gasi la majoritatea restaurantelor internationale, iar in America chiar si la fast-food-uri. Se poate gati chiar si varianta vegetariana, chili, fara adaos de carne.
Iata cum poti prepara un chili con carne acasa la tine, cu ceea ce ai prin frigider si camara:
Se taie bucati mari 2 cepe vechi si 2-3 fire de ceapa verde. Se taie fasii un ardei rosu, se curata cativa catei de usturoi (5-6) si se taie felii, se taie cateva feliute de morcov si o bucatica de telina. Toate acestea se pun intr-o tigaie mai mare, se adauga cubulete de carne de vita (taiate mici, cat pentru o imbucatura) si se adauga 4 linguri de ulei. Poti pune acum condimente ca: sare, piper, chili, rozmarin, coriandru, ghimbir, oregano (in cantitati foarte mici).
Dupa ce carnea s-a prajit putin pe ambele parti, iar ceapa a devenit translucida, se adauga un pumn de mazare sau fasole boabe/verde, un cartof, putin naut fiert, o cana de supa de pui (daca nu ai, pune apa) si se lasa la fiert 20 de minute.
Dupa ce a fiert mazarea, se pot pune ciuperci, bame si rosii din conserva sau proaspete. Acum poti adauga chimenul, dar in cantitate mica, pentru ca este foarte aromat.
Dupa ce au fiert si aceste legume, se pune un sos de ardei sau rosii, se gusta si se adauga chili, atat cat sa fie picanta si nu iute, se pune o frunza de dafin si se da cam 30 de minute la cuptor.
Eu am servit acest minunat fel de mancare cu mamaliguta, un sos foarte iute (bulion, usturoi pisat si ardei iute) si patrunjel proaspat pe deasupra.
Bineinteles ca importanta este ordinea in care pui legumele si condimentele, in rest fiecare isi poate prepara propriul sau chili con carne.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii