In primul rand va trebui sa pregatesti aluatul pentru turta dulce. Ingrediente pentru turta dulce: 125g de miere, 375 g de margarina, 375 g de zahar, 1900 g de faina, 5 lingurite de scortisoara,
3 lingurite de cuisoare macinate, 4 oua, 2 plicuri de praf de copt
Ingrediente pentru ornat si montaj:
cca 500 g de zahar pudra, 3 albusuri, zeama de lamaie, zahar cubic, coloranti alimentari rosu, galben, verde inchis, verde deschis, 1-2 lingurite de cacao pudra, 8 migdale intregi, migdale feliate, fistic, ornamente colorate, bilute de zahar argintii, 200 g de fulgi de cocos, cirese confiate
Intr-o craticioara se aseaza mierea, margarina si zaharul si se lasa sa se topeasca, amestecand la foc mic pana ce se dizolva complet tot zaharul. Se toarna totul intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Se bat usor ouale si se pun in compozitia de miere. Se amesteca faina cu mirodeniile si praful de copt. Se adauga compozitiei de miere si oua si se framanta. Se acopera aluatul si se lasa sa stea la temperatura camerei pentru doua ore. Intre timp se confectioneaza sabloanele, preferabil din carton: se intind foi de aluat groase de 4 mm. Se aseaza deasupra sabloanele si se decupeaza. Folosindu-va de formele de taiere pe care le aveti (inimioare, stelute) taiati tot atatea bucati cate aveti nevoie pt decor si chiar mai mult. Pentru linii lungi, folositi-va de rola de taierea pt pizza, iar pentru detalii, de un cutit cu varf. Se coc la 190 de grade Celsius, cam 10 minute. Cum decoram casuta de turta dulce: Se lucreaza cu doua tipuri de pensule una mai lata, pt incarcari si una mai fina pt detalii. Dupa ce am glazurati obloanele cu rosu, puteti decora cu bomboane sau cu migdale. Nu trebuie facuta toata cantitatea de glazura deoarece se va intari. Bateti albus cu zahar si zeama de lamaie, sa aibe consistenta unei smantani mai groase. Puteti adauga si cacao in galzura, pentru a desena si decora, sau alt colorant alimentar. Pentru bradulet folositi glazura verde cu doua nuante, iar bilutele se lipesc pe glazura umeda. Asamblarea casutei din turta dulce "Mortarul" folosit a fost preparat din zahar pudra si zeama de lamaie. Din cauza coacerii, dimensiunile partilor casei de turta dulce nu vor ramane la fel, si se vor deforma, asa ca vor necesita ajustarea cu un cutit sau o foarfeca de bucatarie. In prima zi de asamblare se lipesc cuburile de zahar cubic, pe cate o latura a fatadelor, apoi dupa potrivirea corecta se incarca cu glazura folosindu-va de o pensula. Pentru sprijin, folositi-va de schele solide din pahare inalte, cutii de cafea :). Cu o zi inainte de asamblarea finala se lucreaza la pregatirea acoperisului, care dupa toate incarcarile succesive anterioare, devine destul de greu si fragil. Se lucreaza cu el cu foarte mare atentie, in asa fel incat sa evitati fisurarea glazurii albe. Daca totusi se intampla asta, reparatiile se fac dupa asamblarea completa si tot cu pasta din zahar pudra si zeama de lamaie. Inainte de montarea acoperisului, casuta se aseaza pe cea mai mare foaie de turta si se lipeste doar din interior. Pe spatele acoperisului se lipesc cuburi de zahar in asa fel incat sa vina pozitionate exact deasupra celor de pe interiorul fatadelor, astfel acoperisul va fi sprijinit ferm. Gardul se pregateste folosindu-va de o rigla, pt exactitate. Dupa uscare, se pozitioneaza pe marginea "terenului", se sprijina cu scobitori si se lipeste cu acelasi "aracet" dulce-acrisor. Dupa lipirea bradutului in curte, care are steaua sprijinita cu un ciot de scobitoate, se pensuleaza muchiile casutei cu glazura si cat este proaspata. Se ninge cu fulgi de cocos care se vor lipi peste tot ca va place, horn, caramizile de sus de pe casuta, ulucele gardului.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii