Ti-am pregatit cateva trucuri si sfaturi despre cum sa obtii aluaturi de tarta si placinte reusite. Odata ce vei incerca reteta de baza de tarta, vei putea face orice desert implica acest aluat. Reteta de baza de aluat dulce de tarta: 115g unt
50g zahar (preferabil fin)
1 ou
200g faina 1 vf sare Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana cand e cremos. Mixati bine, timp indelungat, pana se dizolva tot zaharul, acesta fiind un aspect foarte important pentru un aluat de tarta reusit. Se adauga apoi oul si se mixeaza bine, dupa care se adauga faina si se mizeaza pana cand se fac gramajoare de aluat. Apoi se aduna tot aluatul de tarta intr-o bila invelita in folie alimentara si trebuie sa stea la frigider pentru cel putin 30 de minute. Daca vi se pare mai usor puteti intinde aluatul in tava in care urmeaza a fi copt, ce-i drept acest aluat tinde sa fie mai sfaramicios si lipicios. Tapetati tava cu hartie de copt, puneti aluatul in mijloc, si intindeti-l bine pe toata suprafata, si pe pereti. Daca faci aluatul bila si il lasi la frigider, intinde-l pe o suprafata infainata, si ruleaza-l pe sucitoare, dupa care aseaza-l cu grija in tava. Lasa mai mult in interior, ca sa poti sa il asezi pe fundul tavii fara sa trebuiasca sa-l intinzi si sa-l rupi. Poti de asemenea sa-l intinzi intre doua coale de hartie cerata sau folie alimentara, si apoi sa-l asezi cu grija in tava. Apoi mai aseaza-l 15 minute la frigider inainte sa-l coci in orb (adica fara umplutura) de obicei cu niste boabe de fasole pe fund, pentru ca aluatul sa nu se ridice. Odata ce ai incercat acest aluat poti prepara orice reteta de tarta iti face cu ochiul. Sfaturi pentru placinte si tarte reusite: Pentru a evita crearea unei zone umede si moi la suprafata placintelor si tartelor, in special la cele cu dovleac, sparge un ou din cele folosite pentru umplutura separat pe placinta necoapta si intinde-l pana cand albusul acopera suprafata intreaga.
Pentru un aspect estetic, foloseste o pensula pentru a intinde uniform spuma de albus de peste placinta, inainte de a o coace.
Poti gati o placinta excelenta intr-un cuptor special pentru pizza; acesta absoarbe umezeala in exces si placinta va avea o crusta crocanta.
Pentru o tarta "cu etaj”, inainte de a aplica partea superioara, stropeste prima tarta cu putina apa- astfel, cele doua tarte vor fi atasate mult mai bine.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii