Pentru a evita astfel de situatii, Culinar.ro iti enumera cateva principii de baza ale pastrarii alimentelor la frigider.
- puneti alimentele pe locurile lor specifice in frigider: legumele intr-un compartiment, fructele in altul, ouale pe locul lor.
- preparatele ramase de la masa nu le lasati descoperite sau doar cu o farfurie peste ele, vor imprastia mirosuri destul de neplacute in tot frigiderul. Folositi recipiente din plastic acoperite etans sau folie de plastic.
- nu puneti mancare calda in firgider - se strica mult mai repede!
- ardeii, vinetele, lamaile, portocalele si bananele se pastreaza cel mai bine in pungi de hartie
- daca ati dezghetat partial un pachet cu carne, nu il mai recongelati. La fel, legumele inghetate.
- carnea se decongeleaza in firgider si nu la temperatura camerei, pentru ca astfel este protejata de bacterii
- daca frigiderul este foarte aglomerat, aerul rece nu va curcula, iar multe produse se vor altera rapid
- daca frigiderul tau miroase urat si nu ai produse speciale de indepartat astfel de mirosuri, pune o bucata de paine imbibata cu otet intr-un recipient la mijlocul frigiderului
- maioneza, salatele si produsele proaspete cu ou nu se pastreaza mai mult de o zi, chiar si la frigider
- nu depozitati alimentele care curg in pungi, ci in recipiente etanse
- primele randuri ale frigiderului sunt rezervate pentru mancarea gatita, iar cele de jos pentru produsele nepreparate termic
- daca plecati in concediu nu lasati nimic in frigider si neaparat, scoateti-l din priza.
- frigiderul se curata periodic cu produse specifice pe care le gasiti la supermarket.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii