Cele mai bune sarmale

Gospodinele din Romania au inventat si gatit o multime de retete de sarmale, care mai de care mai gustoase: fie ca sunt de post, cu soia, cu slanina si carne de porc, cu ciuperci sau alte ingrediente, sarmalele ne amintesc intotdeauna de casa, de bunici si parinti si de masa bogata de Craciun.   Desi se spune ca sarmalele isi au originea in Moldova, in zilele noastre s-au adaugat la reteta originala savoarea ardeilor iuti ardelenesti, sosul de rosii dulce bulgaresc sau diverese mirodenii orientale.   Astfel avem acum reteta unor minuni culinare, impachetate cu grija in diverse invelisuri dulci-acrisoare, inmuiate in smatana sau iaurt, cu adaos neaos de sunculita de porc si ardei iuti si servite alaturi de o mamaliguta fierbinte si un paharel de tuica.   Alaturi de bradul impodobit, cozonacii parfumati si rasul fericit al copiilor, sarmalele reprezinta Craciunul traditional romanesc.   Culinar.ro a adunat pentru tine cateva retete de sarmale delicioase, pe care le poti incerca anul acesta, pentru masa de Craciun.   Sarmale moldovenesti   Sarmale cu soia pentru vegetarieni
  Sarmale sparte   Sarmale cu ciuperci   Sarmale in foi de varza de la Bunica   Sarmale de varza rosie in sos de vin   Sarmale in foi de vita, stevie sau spanac   Sarmale grecesti   Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)   Sarmalute in foi de vita   Sarmalute in dovleac   Sarmalute din piept de curcan   Sarmalute cu afumatura  

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia