Oferta de aperitive reci, potrivite pentru vara este una variata, dar in cele ce urmeaza iti vom arata cum sa le transformi in aperitive potrivite pentru orice ocazie festiva si cum sa faci diferite combinatii care te vor transforma intr-un adevarat Chef. 1. Aperitivul cu pepene galben si sunca este destul de buclucas atunci cand vine vorba de mancat daca alegi sa il prezinti pe un platou de aperitive la o petrecere de vara. Feliile de pepene mari si zemoase si prosciutto-ul pot pune invitatii in dificultate sau in posturi jenante, asa ca alege sa il prezinti in "soldatei" ce pot fi consumati dintr-o inghititura. "Prinde" pepenele galben si sunca cu o scobitoare alaturi de niste masline proaspete sau umplute. 2. Salata vieneza cu crema de branza este simplu de facut, nu necesita folosirea cuptorului si este delicioasa! Un aperitiv perfect pentru zilele calde. Alege sa o prezinti tot in portii mici, pe un "butoias" de castravete. 3. Asa cum cred ca ti-ai dat seama, portiile mici, individuale, atunci cand vine vorba de aperitive, sunt cheia unei petreceri reusite indiferent de anotimp. Aperitivele trebuie sa poata fi consumate cu usurinta, fara a pune in pericol patarea hainelor invitatilor sau scaparea accidentala pe jos. Salata caprese este un aperitiv emblematic verii. O combinatie atat de simpla, dar atat de gustoasa, mai ales cu rosii proaspete si dulci. Daca dispui de vase mici, individuale alege sa o prezinti asa. 4. Ca sa pregatesti platourile de aperitive festive nu trebuie sa petreci ore in sir in bucatarie. Pe cat de repede se consuma pe atat de repede ar trebui preparate :). Nu evita combinatiile "ciudate" dar nici nu incerca sa mergi pe ghicite, unele ingrediente pur si simplu nu se potrivesc. Pregateste felii de smochine coapte, bucatele mici de branza brie si niste prosciutto, toate "legate" cu o scobitoare pentru niste aperitive deosebite. 5. Fructele de vara pot fi si ele folosite cu succes la pregatirea unor aperitive. Gustul dulce-acrisor al nectarinelor se potriveste de minune pe o baza de paine neagra prajita si un pat de branza feta. Asezoneaza cu niste frunze de cimbrisor (nu foarte mult pentru ca e aromat) si piper proaspat macinat. 6. Inspira-te din bucataria spaniola si pregateste diferite tapas. Sunt usoare, pot fi pregatite o multime de combinatii si se servesc foarte usor. 7. Briosele aperitiv se pregatesc rapid si usor, ingredientele pot fi adaptate dupa preferinta si pot fi servite atat reci cat si calde. In plus sunt gustari ce merg perfect langa berea rece :). Cosmetizeaza-le cu niste felii de prosciutto sau diferite tipuri de salam taiate in felii subtiri si rasucite in forma de floare pe care le prinzi cu ajutorul scobitorilor. Pofta buna si petrecere frumoasa!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii