Ce factori te detemina sa iti alegi 'ajutoarele in bucatarie'? De cele mai multe ori, pretul este cel care are ultimul cuvant. Uneori, suntem atrase de culoare, de stralucirea materialelor sau de contrastele pe care oala minune la va face cu celelalte unelte din bucatarie. Spre deliciul vanzatorilor, inclinarea emotionala si estetica in a cumpara ceva care ne place, dar care se poate intampla sa nu fie de calitate, exista o serie de capcane chiar si la produsele de bucatarie. Aceste capcane declanseaza 'cumpararea de impuls'. Daca insa iti doresti sa ai o bucatarie echipata cu ceva mai mult decat niste culori dragute si niste contraste energizante, trebuie sa fii foarte atenta atunci cand iti procuri ustensilele atat de necesare.
In primul rand trebuie sa tii cont de materialul din care este fabricata ustensila; cuprul este cel mai scump insa si cel mai bun conductor de caldura. O caldura imprastiata uniform si constant asigura un gatit mai rapid dar si o coacere uniforma. Vei gasi oale si tigai din inox, un conductor bun, combinat cu aluminiu, un conductor si mai bun; problema in acest caz este dispersia neuniforma a caldurii si crearea unor 'puncte fierbinti' care iti vor compromite mancarea. O tigaie care distribuie uniform caldura, va raspunde la fel de repede si scaderii de temperatura, asa ca vei avea un mai bun control asupra intensitatii temperaturii.
Problema vaselor din cupru (in afara de pret) este reactivitatea. Cuprul, aluminiul si in unele cazuri, fierul, sunt metale reactive. Acest lucru inseamna ca ele se vor combina chimic cu unele substante din alimente, cu acizi, si isi vor modifica in timp culoarea, dar si culoarea si gustul alimentelor. Cuprul se decoloreaza si se zgarie foarte usor, insa un vas de cupru va face minuni atunci cand vrei sa bati ouale- datorita ionilor de cupru, se obtine un volum maxim de spuma.
Compromisul in cazul ustensilelor de bucatarie il reprezinta otelul inoxidabil, sau inoxul. Ofera o rata medie de incalzire si conducere a caldurii, este rezistent, usor de curatat si ne-reactiv. Poti gasi chiar si vase care au, pe langa inox, un strat suplimentar de aluminiu intre doua de inox, crescandu-le astfel calitatile in bucatarie.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii