1. Rulouri de prune uscate si sunca Ingrediente: 10 felii de sunca foarte subtiri, 20 prune uscate, 20 scobitori. Tot ce ai de facut este sa tai feliile de sunca in doua (pe latime), sa invelesti pruna in felia de sunca, sa o fixezi cu o scobitoare si sa o prajesti 3 minute intr-o tigaie incinsa pe toate partile pana se rumeneste. 2. Scobitori cu struguri si branzeturi Ingrediente: 10 boabe de struguri, 10 cuburi de branza Combinatia intre struguri si branza este una de succes, lucru stiut deja. Poti pregati cateva betigase pentru aperitiv cu struguri si branza pentru platourile cu aperitive. Aspectul vizual va fi deosebit, iar gustarea e bine-venita printre paharele de vin. 3. Frigarui Caprese Ingrediente: 6 rosii cherry, o punguta cu mozzarella, patrunjel, busuioc, ulei de masline, sare si piper Foarte de efect, frigaruile caprese cu rosii si mozzarella sunt si foarte gustoase. Amesteca cateva frunze de busuioc si patrunjel cu ulei de masline, sare si piper dupa gust si cateva picaturi de suc de lamaie. Pune rosiile cherry in aceasta marinata si lasa-le 10 minute. Apoi aseaza alternativ pe betigase de frigarui mozzarella, rosii si frunze de busuioc. Poti sa le asezi in pahare mai inalte. 4. Rulouri cu sunca si mascarpone Ingrediente: 250g mascarpone, 12 felii sunca, 1 legatura busuioc, 1 ceapa, sare, ulei de masline, cateva capere Se amesteca toate ingredientele, busuiocul fiind tocat marunt, la fel si caperele si ceapa. Se aseaza crema de branza pe fiecare felie de sunca, se ruleaze si se aseaza pe un platou. Se pot servi cu salata verde stropita cu ulei de masline. 5. Bilute de branza cu masline Ingrediente: 200g branza roquefort, 100g feta, masline albe, fistic Se faramiteaza branza roquefort si cea feta cu ajutorul unei furculite, apoi se amesteca pana la omogenizare si se da 1 ora la rece. Se ia cate o bucatica din acest amestec, in mijloc se aseaza o maslina (fara samburi) si se aranjeaza in mana pana ia forma unei bile care apoi se tavaleste prin fisticul zdrobit fin. Se dau din nou la rece si se scot doar in momentul servirii.
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii