Cea de-a 11-a ediție Asia Fest are loc între 20 și 22 septembrie 2024, în curtea Arenei Naționale din București (intrarea dinspre Strada Maior Coravu).
Timp de trei zile, evenimentul propune vizitatorilor zeci de spectacole, cu artiști din țări asiatice, România și Bulgaria, sute de mâncăruri tradiționale, zeci de ateliere și expoziții cu elemente de cultură tradițională.
Cel mai important festival de tradiții culturale și culinare din Europa de Sud-Est se adresează tuturor vârstelor și propune o adevărată călătorie exotică prin 15 dintre țările celui mai vast continent: Japonia, Coreea de Sud, China, Nepal, Thailanda, Vietnam, Sri Lanka, Filipine, India, Bangladesh, Pakistan, Mongolia, Turcia, Siria, Liban.
Ediția 2024 vine cu câteva noutăți în ceea ce privește programul desfășurat pe scena festivalului, pe care vor avea spectacole tradiționale de dans, muzică și teatru cu artiști internaționali, invitați din: Japonia, Indonezia, Thailanda, Bulgaria și România.
Zona de food se remarcă prin varietatea sutelor de mâncăruri asiatice tradiționale, printre care supe și preparate pe bază de orez, diferite tipuri de carne, fructe de mare și diferite amestecuri de condimente din plante, semințe și legume, precum: soia, susan, ghimbir, nucșoară, cuișoare, turmeric, wasabi, kimchi, curry etc.
Orar festival:
Intrarea la festival se face pe baza de bilete și abonamente, care pot fi achiziționate de la intrare sau online, de pe site-ul More.ro - https://tinyurl.com/335zcwv8
Copiii sub 7 ani beneficiază de intrare liberă.
Prețul biletului este:
Prețul abonamentului pentru toate cele trei zile Asia Fest:
Detalii despre program, activități, ateliere, zona de food și expoziția Asia Fest se găsesc pe website-ul evenimentului, www.asiafest.eu și pe paginile paginile de Instagram și Facebook.
Mix de tradiții culturale
Cele trei zile ale festivalului aduc la Arena Națională un mix de tradiții culturale, îmbinând perfect obiceiuri străvechi din artă și stiluri de viață cu elemente moderne ce definesc societățile din diferite țări asiatice.
Culoarea și energia evenimentului sunt date de muzică și dansuri asiatice tradiționale și contemporane, inspirate de cultura unor țări ca: Japonia, China, India, Thailanda, Coreea de Sud, Bangladesh, Sri Lanka, Filipine, Turcia, Indonezia, Vietnam.
Artiști internaționali, pe scena Asia Fest
Pe scenea amenajată în cadrul festivalului vor performa artiști atât din țări asiatice, Japonia, Thailanda, Indonezia, Sri Lanka, Filipine, India, China, Turcia, dar și trupe din România și Bulgaria, care vor susține show-uri de dans, muzică și teatru ce fac trimitere la artele spectacolului specifice popoarelor Asiei.
Din Țara Soarelui Răsare vine grupul de artiști niponi ORIENTARHYTHM, care exprimă într-un show exotic „mișcări”, „ritmuri” și „teoria spiritului”, elemente unice pentru cultura tradițională japoneză, cu referire în special la artele marțiale tradiționale japoneze (budo).
Spectacolul Oreintarhythm aduce în prim-plan potențialul budo de a îmbogăți viața oamenilor și de a face lumea pașnică.
Un spectacol fascinant de teatru de păpuși tradițional japonez va fi susținut de trupa Senju Puppets din Bulgaria. Iar din îndepărtata Indonezie vine trupa PESONA MAWAR NUSANTARA, care va face un spectacol de dansuri tradiționale, plin de culoare și ritm. Din Thailanda ne vom putea bucura de momente speciale de dans tradițional.
Japonia se prezintă și la această ediție Asia Fest și prin alte manifestări ale culturii sale fascinante: ceremonii ale ceaiului, ateliere de caligrafie și desene manga, origami, prezentare de costume tradiționale și de Kitsuke (arta de a îmbrăca un kimono). Pe scenea festivalului vor avea loc și spectacole de J-Pop. De asemenea, se va organiza și mult așteptatul concurs de Cosplay. Acesta este o formă de artă apărută în Japonia, unde se numește kosupure, denumirea internațională de cosplay fiind dată de prescurtarea cuvintelor englezești costume și play (tradus „joc costumat”), și în care participanții se costumează în personaje din manga, anime-uri, jocuri video, cărți cu benzi desenate etc., multe dintre costume fiind făcute de artiștii înșiși.
India, Coreea de Sud și Turcia, spectacole dinamice ce îmbină tradiții milenare și modernism
Spectacolele trupelor de dans și muzică indiană vor putea fi admirate zilnic pe scena Asia Fest. De asemenea, se vor organiza și ateliere de tatuaje cu henna sau de artă indiană numită rangoli (diferite forme și modele sunt create pe o masă, prin folosirea unor materiale precum piatră de var pudră, făină de orez, nisip colorat, pulbere de cuarț, petale de flori, pietre, semințe etc).
Tradiții ale culturii coreene vor fi și ele prezentate, pornind de la vestimentație și ajungând până la show-uri muzicale și concursuri de K-Pop, dedicate celor pasionați de acest tip de subcultură.
Turcia este reprezentată la Asia Fest de workshop-uri de caligrafie, ebru (pictură pe apă) și numeroase alte activități specifice culturii sale tradiționale și moderne și artelor spectacolului. Serkan, cunoscutul interpret de muzică pop, de origine turcă, invită pe toată lumea la dans sâmbătă seara.
Zonă dedicată copiilor
Aceasta include ateliere de pictură pe față, codițe colorate, workshop-uri de terari (decorațiuni handmade din sticlă, cu plante naturale). De asemenea, pentru micii vizitator se vor organiza ateliere de slime și design textil, susținute de Creative Arts Center.
Pe lângă show-urile de dansuri tradiționale din: Bali, Thailanda, Sri Lanka, Filipine, Asia Fest va încânta publicul și cu paradele de costume tradiționale asiatice.
Cel mai mare restaurant de mâncare asiatică
Asia Fest va deveni cel mai mare restaurant de mâncare asiatică în aer liber, pe o suprafață de aproape 800 mp, pe care va fi amenajată zona de mâncăruri tradiționale, preparate și servite pe loc. Pasionații de mâncare vor putea alege dintre sute de feluri specifice unor țări ca: India, Turcia, Coreea de Sud, China, Japonia, Indonezia, Filipine, Sri Lanka, Pakistan, Vietnam, Thailanda etc.
Gurmanzii vor putea gusta atât preparate asiatice foarte cunoscute la noi: sushi, pachețele de primăvară, pui shanghai, chebap, dar și mâncăruri provenite din bucătăriile mai puțin cunoscute, ale unor țări ca: Vietnam, Thailanda, Pakistan, Filipine, Sri Lanka. Peștele șu frunctele de mare nu vor lipsi din festival, fiind preparate după rețete chinezești, srilankeze sau thailandeze. Burgerul în stil Asiatic va fi una dintre noutățile acestei ediții. Preparatul se remarcă prin ingredientele: chiflă neagră, pui tempura și teriyaki (un sos dulce acrișor, specific japonez ce include: sos de soia, zahăr/ miere, sake - băutură specifică Japoniei – și, uneori, ghimbir și usturoi).
Dulciurile tradiționale turcești, siriene, libaneze, japoneze, dar și înghețata prăjită thailandeză și chinezească își vor găsi locul la standurile Asia Fest.
Zona de cumpărături de produse tradiționale și moderne asiatice
Cei pasionați de culturile Asiei vor avea ocazia să achiziționeze diferite produse culinare (condimente, ierburi, sosuri, ceaiuri, siropuri, dulcețuri, semipreparate etc), vestimentare (haine și accesorii), cât și decorațiuni și cosmetice. Zona de cumpărături va reuni expozanți cu produse: coreene, japoneze, indiene, chinezești și turcești. Se pot cumpăra: cărți, jocuri, haine, produse cosplay, cosmetice coreene, japoneze și indiene, alte accesorii etc.
Centrele culturale organizează diverse workshop-uri
O serie workshop-uri vor fi susținute de centre culturale și asociații ce promovează țări ca: Japonia, China, Coreea de Sud, Turcia, India, Indonezia.
Printre temele abordate în cadrul acestora se numără:
Informații despre programul Asia Fest 2024 se găsesc pe www.asiafest.eu și pe paginile de Instagram și Facebook Asia Fest.
Parteneri: Asahi Beer, JTI, Pop Cola, Kikkoman, Japanos
Partener de mobilitate: Suzuki
Parteneri culturali: Ambasada Japoniei la București, Ambasada Republicii Populare Chineze la București, Ambasada Indiei la București, Ambasada Indoneziei la București, Bad Unicorn, Casa Româno-Chineză, Centrul de Studii Româno-Japoneze "Angela Hondru", Centrul de Studii Româno-Coreene, Asociația Haramitchi RO, Tenshin, Asociația Culturală Sarang Hanguk, Asociația Culturală Nan Kibun, Discover Korea, Indra Dance Academy, Institutul de Artă Euroasiatic, Shanghai Wushu, Institutul Confucius, Sweets Kendama, Festivalul de Film Japonez IZANAGI.
Parteneri media: Antena1, Magic FM, Blitz TV, Fairway, Wall-Street.ro, Kudika.ro, Garbo.ro, NewsBucuresti.ro, DescoperaBucurestiul.eu, Revista CARIERE, PRwave, Bucataras.ro, Gustos.ro, Culinar.ro, Reteteculinare.ro, Munteanu, B365.ro, ZileșiNopți.ro,
K Drama Romania, MedMondi.ro, Hayat, DAILY Magazine, Nine O’Clock.
Pentru alte informații: Alexandra Dinu, 0722 233 114/[email protected]
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii