20 Rețete pentru postul Paștelui

20 Rețete pentru postul Paștelui

Postul Paștelui este una dintre cele mai importante perioade din calendarul creștin ortodox, marcând pregătirea spirituală pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Acest post are o semnificație profundă și este asociat cu purificarea sufletului și a trupului.

În cultura românească, Postul Paștelui este întâmpinat cu bucurie și respect, iar pregătirea rețetelor tradiționale de post devine o parte importantă a acestei sărbători. Obiceiurile culinare românești din timpul postului includ consumul de mâncăruri sănătoase și hrănitoare, preparate din ingrediente de sezon și pline de savoare.
Obiceiurile și Tradițiile Postului Paștelui: O Perioadă de Purificare și Înălțare Spirituală

Postul Paștelui începe cu curățirea de Lăsatul Secului și durează 40 de zile, în amintirea celor 40 de zile petrecute de Iisus Hristos în post și rugăciune înainte de începerea slujbei Sale publice. Postul este perceput ca un timp de purificare a sufletului și a trupului, în care credincioșii se abțin de la consumul de alimente de origine animală, ouă și lactate, precum și de la anumite plăceri lumești, în semn de pocăință și pregătire spirituală pentru sărbătoarea Învierii.

O atenție deosebită este acordată alimentației, care trebuie să fie simplă, sănătoasă și hrănitoare. În această perioadă, legumele, fructele, leguminoasele și cerealele devin vedetele bucătăriei. Iată 20 de rețete gustoase pe care le poți pregăti în postul Paștelui.

1. Hummus cu leurda si lipii de casa

2. Tocana de praz cu ciuperci

3. Piure de cartofi cu spanac si leurda

4. Pilaf cu urzici și ciuperci

5.Negresa de post cu nuci

6. Varza dulce calita (de post)

7. Sarmale de post cu varza murata si ciuperci

8. Supa crema de ciuperci de post

9. Prajitura de post, cu suc de rosii

10. Ciorba de loboda si cartofi

11. Dovlecei umpluti, de post

12. Legume trase la tigaie, cu sos de rosii

13. Salata a la Russe, de post

14. Tavalita glazurata de post

15. Cheesecake rece - de post

16. Pizza de post cu blat din mamaliga

17. Prajitura zi si noapte de post

18. Urzici cu hrean

19. Tarta cu spanac si soia

20. Chec de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce