Tarta alpina de mere

Topim untul si il dam deoparte sa se raceasca. Ouale intregi le mixam cu zaharul si un strop de sare pana devin crema. Adaugam untul topit si recisor,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tarta alpina de mere

Ingrediente

  • 220 gr faina
  • 100 gr zahar tos
  • 125 gr unt
  • 2 oua
  • coaja lamaie/coaja portocala
  • 2 mere mari(eu am folosit 2 mari si inca o jumatate)
  • 1 plic praf copt
  • 6 linguri lapte
  • esenta rom(optional)
  • esenta vanilie(optional)
  • miere pentru uns

Mod de preparare

Topim untul si il dam deoparte sa se raceasca.

Ouale intregi le mixam cu zaharul si un strop de sare pana devin crema.

Adaugam untul topit si recisor, esentele, lingurile de lapte si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt (va avea o consistenta nu lichida).

Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si hartie de copt si o nivelam frumos cu o spatula de plastic.

Asezam deasupra merele curatate, taiate in doua si apoi fiecare jumatate crestata cu cutitul in patratele(le afundam un pic in aluat)si le pudram cu putin zahar.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute Din cauza caldurii merele se vor desface.

O ungem cat e calda cu miere sau marmelada de caise/piersici/mere.
Pofta buna!

Reteta Tarta alpina de mere a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Prajitura cu mere

,

Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat

,

Tort cu mere si crema de zahar ars

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia