Prajiturele in zapada

Se incalzeste laptele astfel incat sa fie caldut. in acest timp se adauga faina, ouale, cacaoa, zaharul vanilat, praful de copt iar apoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajiturele in zapada

Ingrediente

  • Prajiturele:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • cacao(dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat
  • jumatate de plic praf de copt
  • Glazura:
  • zeama de lamaie
  • zahar pudra
  • albus de la un ou

Mod de preparare

Se incalzeste laptele astfel incat sa fie caldut. in acest timp se adauga faina, ouale, cacaoa, zaharul vanilat, praful de copt iar apoi laptele. Se framanta pana cand nu se mai lipeste de peretii vasului si de mana. Daca este nevoie se mai poate adauga faina pe parcurs. Se lasa la odihnit. In timpul acesta se prepara glazura.

Glazura:

Se separa galbenusul de albus, iar albusul il puneti intr-un castron, impreuna cu zaharul pudra. Apoi se adauga zeama stoarsa de la o lamaie. Se amesteca bine cu telul pana cand se ingroasa. Daca nu se ingroasa, nu va speriati. Adaugati doar zahar pana cand se ingroasa

Acum intindeti coca intr-o foaie subtire cu facaletul. Taiati forme cu paharul sau cu forme din aluminiu (brazi, lumanari,clopotei-tematica de craciun). Puneti-le la copt in tigaia tefal sau la cuptor.

Dupa ce sunt coapte si racite, iar glazura inngrosata, turnati crema dupa plac pe prajiturele. In modele, acoperite complet etc.

Lasati-le la frigider pana se intareste glazura.

Pofta buna!


Se pot servi reci, de la frigider sau la temperatura camerei, dar atentie sa nu se topeasca glazura!

Alte prajituri pentru Craciun recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia