BLAT: Se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul adaugat treptat. Se adauga apoi galbenusurile pe rand amestecand usor. Apoi faina, incorporata tot u
BLAT:
Se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul adaugat treptat. Se adauga apoi galbenusurile pe rand amestecand usor. Apoi faina, incorporata tot usor.
Compozitia astfel formata se pune in tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt si se coace la foc mediu pana la testul cu scobitoarea (cam 25-30 min).
SIROP:
Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul, iar dupa racire se adauga si romul
CREMA:
Se amesteca ouale cu zaharul.Se adauga cacaoa si faina si se omogenizeaza. Apoi se adauga cate putin cate putin laptele.
Se pune compozitia formata pe foc amestecan continuu pana la ingrosare, apoi se da la rece. Untul se mixeaza bine. Peste unt se adauga crema racita bine, lingura cu lingura, mixand bine. Crema gata preparata se pune la frigider pentru 30-40 minute, timp in care insiropam blatul.
Dupa ce crema s-a racit, se intinde peste blatul insiropat.
Peste crema se intinde frisca batuta apoi se rade ciocolata.
Pofta buna!
Reteta Chanteclair a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Prajitura cu caise,
Prajitura cu branza dulce de vaca,
Prajitura de vanilie rapida si buna
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii