Se pregateste o supa de carne care se strecoara si se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata bucatele mici sau tocata, s
Se pregateste o supa de carne care se strecoara si se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata bucatele mici sau tocata, si oasele. Dupa ce supa a dat in clocot si s-a ridicat spuma, se adauga zarzavatul curatat si spalat. Se lasa sa se fiarba la foc potrivit 1 1/2 ora. Cind totul este bine fiert (carnea si zarzavatul), se ia oala de pe foc, se strecoara zeama si se limpezeste, adaugind in supa strecurata doua albusuri de ou nebatute. Se asaza oala din nou la fiert si se bate usor cu telul. In acest timp, se formeaza deasupra un fel de spuma care stringe toate particelele solide din supa, albusul se ingheaga, iar supa ramine limpede. Se da jos oala de pe foc si se trece supa printr-o strecuratoare pe care se asaza o bucata de pinza deasa. Dupa ce supa s-a racit, se stringe toata grasimea care s-a format deasupra. Se incalzeste din nou si se toarna fierbinte in cesti.
Supa poate fi servita la orice masa, oricit de pretentioasa. Se serveste in cesti, cu pateuri mici de carne sau brinza, crutoane, saleuri, care se asaza pe o farfurie, alaturi de supiera.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post