Supa din carne de manzat cu zdrente de ou

Carnea se spala si se pune la fiert cu apa rece. Se indeparteaza spuma cand da in clocot, se adauga zarzavatul spalat si curatat, putina sare si se c

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de manzat
  • zarzavat pentru supa
  • sare
  • taitei sau zdrente de ou
  • verdeata

Mod de preparare

Carnea se spala si se pune la fiert cu apa rece. Se indeparteaza spuma cand da in clocot, se adauga zarzavatul spalat si curatat, putina sare si se continua fierberea la foc mic. Cand carnea a fiert se scoate, se pregateste din ea un fel de mancare, iar supa se strecoara si se mai fierbe zece minute cu taiteii dati in clocot separat si spalati cu apa rece.

Taiteii se clocotesc separat pentru ca altfel tulbura supa, care trebuie sa ramana limpede. In loc de taitei se pot intrebuinta zdrente de ou care se prepara astfel: se bate un ou spuma cu doua linguri de faina, apoi aluatul se pune cu lingurita in supa.

Se presara supa cu verdeata, se adauga zarzavatul fiert si se serveste calda, cu branza sarata alaturi si cu piper macinat pus direct in farfurie.

Alte retete ciorba recomandate

Supa de spanac

Supa ciuperci

Ciorba radauteana

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce