Pestele se curata si se dezoseaza, scotand carnea file. Capul, inotatoarele si oasele, ramase dupa ce s-a scos carnea file, se fierb pentru a prepara
Pestele se curata si se dezoseaza, scotand carnea file. Capul, inotatoarele si oasele, ramase dupa ce s-a scos carnea file, se fierb pentru a prepara baza ciorbei de peste. Pestele file se pune in supa strecurata la terminare.(Cine nu stie sa curete peste sau sa-l dezoseze isi cumpara materia prima separat pentru ciorba si separat 4 bucati de peste file.)
Ceapa se curata, se taie rondele, usturoiul taiat marunt si bucatile de peste ramase, capul, coada, oasele se pun intr-o oala mare. Se presara cu o lingura rasa de sare si cu boia, se taie rondele un ardei verde si se toarna cca 2 l de apa si se fierb pe foc iute cel putin o ora si jumatate. Cu cca 15 minute inainte de expirarea timpului, se adauga rosiile taiate felii. Intre timp fileul de peste se sareaza pe ambele parti. Cand baza ciorbei este gata, se strecoara, iar carnea si si tot ce trece prin strecuratoare se paseaza. Supa densa obtinuta se trece intr-o oala potrivita. Se fierbe si cand clocoteste se pun bucatile de peste dezosate cu multa grija. Se fierbe 10 minute pe flacara mica fara sa se amestece. Ardeiul verde ramas se taie rondele subtiri si se adauga la ciorba in ultima clipa.
Alte retete cu peste recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post