Supa de frecatei

Se curata rasolul, se spala bine cu apa rece si se pune la fiert cu putina sare. Se curata spuma de cate ori este necesar. Se adauga zarzavatul intre

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • 1 rasol de vaca
  • 3-4 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 1 tzelina
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • smantana
  • Pentru frecatei:
  • 150 gr faina
  • 3 oua
  • sare

Mod de preparare

Se curata rasolul, se spala bine cu apa rece si se pune la fiert cu putina sare.

Se curata spuma de cate ori este necesar. Se adauga zarzavatul intreg si se lasa la fiert pana ce toate se intrepatrund bine.

Cand au fiert si carnea si zarzavatul, se scot din oala, se strecoara supa si se pune din nou la fiert, completandu-se cu apa daca este necesar.

Intre timp se prepara frecateii astfel: se face un aluat din faina, cele 3 oua si sare. Acest aluat se da pe razatoare si astfel se obtin frecateii.

Cand supa incepe sa clocoteasca, se adauga frecateii si se mai lasa la fiert vreo 10-15 minute.

Se potriveste de sare si de piper si se drege cu smantana.


Se serveste cu patrunjel verde, tocat marunt.

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors