Rasolul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare, cu multa apa race. Se fierbe descoperit doua ore, dupa oare se adauga zarzavatul curatat si se
Rasolul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare, cu multa apa race. Se fierbe descoperit doua ore, dupa oare se adauga zarzavatul curatat si se lasa sa mai fiarba un sfert de ora. Zarzavatul se lasa in supa sau se scoate cand a fiert bine. Stafidele se pun in supa la un sfert de ora dupa zarzavat, curatate de codite si spalate in mai multe ape. Se mai fierbe supa un sfert de ora, se sareaza dupa gust, apoi se ia oala de pe foc. Supa trebuie sa fie limpede. Se serveste calda, dreasa cu smantana si ou si acrita cu zeama de la o jumatate de lamaie.
Rasolul se scoate din supa cand a fiert bine, se curata carnea de pe os si se serveste impreuna cu supa.
Daca supa se face din carne de pasare, aceasta se bate cu un batator de lemn pana cand se sfarama bine oasele, apoi se pune la fiert cu multa apa. Supa de carne se spumuieste des si se strecoara cand se scoate carnea, pentru a ramane limpede.
Alte retete ciorba recomandate
Ciorba radauteana
Supa de spanac
Supa de pui cu galuste
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post