Supa de carne cu galuste de gris

Se spala carnea si se pune la fiert cu multa apa rece. Cand da in clocot, supa se spumuieste, se potriveste focul si se continua fierberea impreuna cu

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rasol fie vaca sau 1 gaina mijlocie
  • zarzavat pentru supa
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de gris
  • sare
  • piper macinat
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert cu multa apa rece. Cand da in clocot, supa se spumuieste, se potriveste focul si se continua fierberea impreuna cu zarzavatul de supa si cu putina sare. Cand gaina nu mai are grasime pe ea si este fiarta, se scoate pe un platou si se pregateste ca un fel de mancare, iar supa se strecoara si se fierbe in continuare cu galuste de gris pregatite astfel : cele doua oua se bat spuma, se adauga grisul in ploaie, se bate in continuare energic pana cand compozitia se desprinde de pe furculita. Se ia din compozitie cu o lingurita, se pun galuste in supa care nu mai fierbe si se lasa doua minute sa se intareasca grisul. Se intorc galustele usor, se acopera oala si se continua fierberea 20 de minute. Se adauga in supa o cana de apa rece, se stinge focul, se presara deasupra patrunjel verde tocat fin si se ia oala de pe foc.
Supa se serveste cu branza sarata alaturi.

Alte retete ciorba recomandate

Supa crema de sparanghel

Supa de spanac

Supa mazare

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors