Ciorba de burta

Se pune burta la fiert impreuna cu osul si carnea de vita, ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul gras in apa mai multa, boabe de piper si sare. Se lasa

Timp pregatire
350 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg burta vita prefiarta
  • 1buc.os de vita
  • 500gr. carne vita
  • un morcov
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • o capatana de usturoi
  • 8 oua
  • 800 gr. smantana
  • o lingura de faina
  • otet
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se pune burta la fiert impreuna cu osul si carnea de vita, ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul gras in apa mai multa, boabe de piper si sare. Se lasa la fiert cam 3-4 ore(pana este fiarta carnea de vita), se scot toate legumele si se arunca, iar carnea de vita si burta se scot si se taie fidelute. Se strecoara supa ramasa prin sita sa ramana limpede. Intr-un vas se bat ouale cu smantana si cu o lingura de faina. Se repune in zeama burta si carnea pe foc pana incepe sa fiarba, atunci se adauga compozitia de oua si smantana, putin cate putin in tot acest timp trebuie amestecat intr-una. Separat se da prin razatoare un morcov care apoi se arde in ulei iar uleiul strecurat se toarna deasupra ciorbei care ii da un aspect deosebit. Ciorba de burta se acreste cu otet dupa gust.


Ciorba de burta se serveste fierbinte cu smantana, otet(dupa gust), mujdei de usturoi, ardei iute (verde sau murat).

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors