Supa de aripioare de pui cu taitei ondulati

Supa clasica pentru o zi rece de toamna!

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de aripioare de pui
  • 1 ceapa mare rosie
  • 4-5 cartofi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 morcovi
  • 2 buc.pastarnac
  • o bucatica telina
  • 200 g taitei ondulati
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura mare de patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata aripioarele si se parlesc, se taie varfurile, apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa,cu o lingurita de sare.

Intre timp pregatim zarzavatul, curatandu-l si spalandu-l bine. Ceapa o taiem in 4, morcovul, telina, pastarnacul si patrunjelul se taie cubulete mici (sau la robot, maruntite), cartofii curatati si spalati, se taie in cubulete, usturoiul se feliaza subtire, verdeata spalata se taie marunt.

Dupa primul clocot al aripioarelor, se spumeaza bine si se adauga zarzavatul maruntit, usturoiul feliat si cartofii cubulete. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie carofii, apoi se sareaza dupa gust, se adauga si boiaua dulce de ardei si se pipereaza daca se doreste, daca nu, fiecare in farfurie. Se adauga si taieteii ondulati, se lasa sa fiarba 5 minute de la primul clocot si apoi se opreste focul si se presara verdeata tocata fin.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce