Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr linte rosie
  • 1 fir de praz
  • 10 bucati rosii prunisoare uscate
  • 1 morcov
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 1 lingurita curcuma
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare
  • piper mozaic
  • 1.5 l apa
  • 1 lamaie pentru servire

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul si prazul, apoi se pun la calit in putin ulei de masline.

Se taie in jumatati rosiile uscate si se adauga peste morcov si praz, se condimenteaza cu boia dulce afumata, curcuma, sare si piper mozaic proaspat macinat. Se amesteca bine si se adauga lintea rosie care a fost spalata si scursa in prealabil.

Se adauga 1.5 l apa si se lasa la fiert 35-40 de min.Dupa ce a fiert supa se paseaza cu blendedrul pana capata o textura cremoasa.

Se toarna supa in boluri si se serveste cu felii de lamaie alaturi.

Pofta buna !

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce