Am primit o bucată dintr-un frumos dovleac şi am pregătit o supă-cremă foarte gustoasă,cu crutoane condimentate tot de dovleac.
Punem întâi crutoanele la făcut : peste cubuleţele de dovleac se pune un pic de ulei, se amestecă bine ca să fie toate acoperite, se presară apoi cu sare şi cu piper din abundenţă. Se pun într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptorul încins şi se întorc din când în când. Sunt delicioase aşa condimentate, însă nu ies tari, ci moi.
Pentru supă se curăţă legumele, se spală şi se taie cuburi, apoi se pun la fiert. Usturoiul doar îl curăţăm, nu îl tocăm, pentru o aromă fină. Când legumele sunt fierte, se pasează la robot. Se adaugă puţin ulei şi zeama de la fiert după consistenţa dorită. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Se serveşte supa cu crutoanele de dovleac şi eventual smântână.
Poftă bună!
Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.
Briose cu capsuni si arahideReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce