Supa Toamna impacarii noastre

Luam conopida o desfacem buchetele si-o lasam in apa cu sare. Apoi o oparim. Curatam oarece zarzavat de supa:

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Conopida
  • telina
  • morcov
  • patrunjel
  • pastirnac
  • ceapa
  • 2 dovlecei
  • usturoi
  • sare
  • piper alb
  • galbenusuri
  • lapte batut
  • painici
  • afumatura
  • cascaval
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Luam conopida o desfacem buchetele si-o lasam in apa cu sare. Apoi o oparim.

Curatam oarece zarzavat de supa: telina, morcov, patrunjel, pastirnac.

Punem la fiert, mai punem doua cepe vinetii si doi dovlecei si rabdam sa fiarba.

Mai punem si doi-trei catei de usturoi zdrobiti cu furculita, un praf de sare si piper alb.

Scoatem "grosimea" (legumele), le pasam cu ce avem la-ndemina, apoi o trecem prin sita. Iaca supa.

Intre timp pregatim piinici, citi sintem la masa. Taiem capac, scoatem miezul, dam la cuptor, cind miroase frumos le scoatem si le ungem in interior cu unt. Le canonim iarasi la cuptor, pina cind miroase si mai frumos. Acum stingem focul.

Dregem supa cu trei-patru galbenusuri si un kil de lapte batut, perpelim niste afumatura, apoi servim.

Adaugam in "castron" (painica) frunzele de patrunjel taiate dusmanos si indelung si niste cascaval dat prin razatoarea a mica, pe post de parmezan.


Pofta buna!

Reteta Toamna impacarii noastre a fost propusa de n_puiu pe forum culinar.ro

Alte retete de supe cu legume gasiti aici:

Supa de ceapa cu croutons,

Supa crema de broccoli cu galuste din faina de malai,

Supa de legume cu galuste de post

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala